Cum se va desfășura școala din toamnă?

În mai puțin de două luni începe școala! Ministerul Educaţiei a anunţat că varianta deschiderii anului şcolar în formatul obişnuit este puţin probabilă. Potrivit ministrului Educației, cel mai bun scenariu pentru deschiderea anului școlar 2020-2021 este ca o parte dintre elevi să meargă la școală, iar o altă parte să continue cursurile în sistem on-line.

„Toate scenariile țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală. Dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, continuăm învățarea online.”, a subliniat Anisie, potrivit căreia cea mai bună variantă, la ora actuală, ar fi clasele cu număr scăzut de elevi. Unii copii ar urma să vină la cursuri, în timp ce restul le-ar urmări de acasă, pe internet. Și așa vor face cu schimbul.

Până la toamnă, toţi elevii trebuie să fie dotaţi cu tablete. 250.000 de elevi trebuie să primească tablete pe care să poată învăţa online. Ministerul Educaţiei a început procedura de licitaţie pentru achiziţia tabletelor şi a alocat 150 de milioane de lei pentru echipamente.

”Ministerul Educației a dat banii necesari achiziționării acestor tablete. Oficiul Național pentru Achiziții Publice realizează achiziția. Caietul de sarcini a fost dat și termenul impus este 10 septembrie. Asta înseamnă că ar trebui să avem tabletele în școli pentru data de 10 septembrie.”, a declarat Monica Anisie.

Dacă numărul cazurilor va creşte foarte mult până în septembrie, toţi elevii vor începe şcoala pe internet.

Decizia finală va fi luată de Ministerul Educaţiei cu aprobarea Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, se vor face cursuri de formare pentru profesori, astfel încât aceștia să se descurce mai bine în mediul online decât au făcut-o în starea de urgență.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *