Cupa KEBS s-a transformat în Cupa Pro KEBS! Noua competiție dă startul renașterii baschetului juvenil cărășean

Timp de cinci ani, adolescenții cărășeni pasionați de baschet și-au măsurat forțele în cadrul Cupei KEBS – competiție adresată liceelor și organizată în memoria lui Caius Bălteanu, adolescentul care a plecat la cele veşnice în 2011, în urma unui tragic accident. Promotorul acestei inițiative de suflet a fost de fiecare dată Adrian Bălteanu, tatăl celui comemorat. După cinci ediții, Cupa KEBS nu dispare, ci se transformă. Din acest an, același Adrian Bălteanu, sprijinit de inimosul profesor Miodrag Miloevici, a lansat Cupa Pro KEBS, care urmărește să promoveze baschetul printre copii și tineri.

Cea dintâi ediție a noii competiții a avut caracter interjudețean și s-a desfășurat zilele trecute în sala de sport a Liceului reșițean Traian Vuia. La grupa mică, a copiilor de 8-10 ani, au intrat în turneu echipele de băieți din Lugoj, Reșița și Caransebeș, iar grupa mare, de 13-15 ani, a reunit la start echipele din Severin, Caransebeș și Reșița. A existat, de asemenea, o secțiune rezervată fetelor, cu doar două formații participante: aici, jucătoarele din Reșița și-au măsurat forțele cu fetele din comuna timișeană Margina.

„Pentru mine este o nouă provocare, având în vedere că am organizat timp de cinci ani Cupa KEBS între licee. Copiii sunt din Caraș-Severin și din județele limitrofe, mai precis din Timiș și Mehedinți. Eu și profesorul Miloevici vom căuta ca pe viitor să impulsionăm cât mai mult acest sport în Caraș-Severin”, a precizat Adrian Bălteanu. „Ne bucurăm să ne alăturăm acestor frumoase echipe, si salut această inițiativă, din păcate avem foarte puține formații de copii, atât în Caraș-Severin, cât și în Timiș. Felicit organizatorii, sunt convinsă că vor fi meciuri frumoase și sperăm să venim și la anul”, a declarat antrenoarea Elena Bratu, reprezentanta grupării ACS Probaschet Lugoj.

La finele unei competiții-maraton, cu meciuri spectaculoase, grupa mare a fost câștigată de echipa din Reșița, grupa mică a avut ca învingătoare formația din Lugoj, iar la fete trofeul a revenit baschetbalistelor de la Margina. Echipele câștigătoare au primit trofeele pregătite de organizatori, iar fiecare participant a fost recompensat cu o medalie și mici suveniruri. Cupele și medaliile au fost asigurate de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, care a organizat competiția în colaborare cu Adrian Bălteanu. Cupa Pro KEBS va continua, promit organizatorii, care intenționează să se adreseze cu precădere vârstelor mici, pentru a asigura astfel viitorul baschetului cărășean.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *