Cupa Laura Rus, o sărbătoare a fotbalului feminin! Lala: „Ziua de ieri a fost una magică, vă mulțumesc tuturor”

Finalul de an a readus la Reşiţa cel mai frumos turneu amical de fotbal feminin din vestul ţării. Desfăşurată în Luna Cadourilor, cea de-a IV-a ediţie a Cupei „Laura Rus” la fotbal în sală s-a dorit a fi un dar de sărbători, atât pentru jucătoarele participante, cât şi pentru publicul care iubeşte fotbalul, în general, şi cel feminin în mod special. Opt echipe de top – şapte din România şi o reprezentantă a Serbiei – au răspuns invitaţiei lansate de Laura Rus, una dintre cele mai valoroase fotbaliste ale României. Deşi joacă de ani buni în marile campionate ale lumii, Lala n-a uitat de unde a plecat. În fiecare an, în preajma Crăciunului, fotbalista originară din Bocşa se întoarce acasă, pentru a fi alături de familie şi prieteni. Cu ajutorul prietenilor e organizată şi tradiţionala Cupă „Laura Rus”, eveniment sportiv care a reunit anul acesta în Polivalenta reşiţeană formaţiile ACS Banat Girls Reșița, Fortuna Becicherecu Mic, Universitatea Galați, Student Sport Alba Iulia, Piroș Security Arad, Carmen București, Luca Brașov și ZFK Zemun din Serbia. Ampla competiție a fost organizată de administrația publică bocșeană, Casa de Cultură din Bocșa și ACS Banat Girls Reșița, evenimentul fiind sprijinit de Acerbis, Primăria reșițeană, Consiliul Județean Caraș-Severin și Asociația Județeană de Fotbal. Sita a cernut de-a lungul unui maraton fotbalistic care a făcut deliciul microbiștilor, iar în final, cele mai bune patru echipe au luptat pentru locurile de pe podium. În meciul pentru pozitiile 3-4 s-au înfruntat ACS Banat Girls și ZFK Zemun din Serbia, fetele din țara vecină reușind să se impună cu scorul de 2-1. Finala mare a adus față în față echipele Universitatea Galați și FC Luca Brașov, victoria revenind jucătoarelor brașovene cu un categoric 5-0.

Clasamentul final:
1. CS Luca Braşov
2. FC Universitatea Galaţi
3. ZFK Zemun (Serbia)
4. ACS Banat Girls Reşiţa
5. Fortuna Becicherecu Mic
6. Student Sport Alba Iulia
7. Piros Security Arad
8. Carmen Bucureşti

Alături de Lala s-au aflat ieri la Reșița câteva colege de la echipa națională, dar și alte vedete ale sportului românesc, care au evoluat în cadrul unui meci demonstrativ. Spectatorii s-au bucurat și de frumoase premii, oferite de organizatori printr-o tombolă.


„Ziua de ieri a fost una magică, iar asta se datorează vouă, tuturor persoanelor prezente la turneu, echipelor participante și oamenilor din tribune. Împreună am reușit să facem ca această competiție să fie cea mai frumoasă de futsal feminin! Un turneu despre care se vorbește doar de bine, unde fetele au zâmbit și au practicat un fotbal de calitate. Meciul demonstrativ a fost incendiar, ne-am distrat atât noi, cei de pe teren, cât și cei din tribune. Sunt cea mai norocoasă să am astfel de persoane minunate în viața mea. Vă mulțumesc din suflet pentru această zi de poveste magică, în care noi am fost personaje principale. Fotbalul mi-a oferit cele mai minunate momente din viața mea, iar zâmbetele voastre mi-au adus o bucurie de nedescris în suflet. Nu s-au inventat încă cuvintele potrivite pentru a exprima tot ceea ce am simțit la acest turneu, iar asta se datorează doar vouă! Lucrurile simple aduc fericire și zâmbete sincere!”. Acesta a fost mesajul de mulțumire postat de Laura Rus după turneu pe pagina ei de socializare.

Post Author: Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *