Cursuri suspendate la o școală din Reșița!


Școala gimnazială nr.7 din Reșița a fost închisă pe parcursul a două zile din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu varicelă și chiar cu scarlatină. Unitatea de învățământ este supusă unui proces de dezinfecție.
23 de cazuri de îmbolnăviri cu varicelă și un caz de scarlatină au fost înregistrate la nivelul Școlii Gimnaziale nr.7 ceea ce a dus la suspendarea cursurilor din această unitate de învățământ. Mâine elevii vor reveni în băncile școalii, asta după ce unitatea școlară a fost dezinfectată.
Conducerea Şcolii Nr. 7 din Reşiţa ne-a informat că au înregistrate 23 de cazuri de varicelă şi un caz de scarlatină. Au luat legătura cu DSP-ul, au obţinut aprobare pentru dezinfectarea sălilor de clase si ş-au suspendat cursurile în data de 4 şi 5 februarie. Începând de mâine dimineaţă, cursurile se reiau”,a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ion Moatăr.
Peste 580 de elevii din ciclul primar și gimnazial au fost afectați de suspendarea orelor. Cursurile vor fi recuperate pe parcurs ne-a declarat conducerea școlii. Conform acesteia a fost înregistrat un caz de scarlatină la ciclul primar, iar îmbolnăvirile cu varicelă s-au produs atât la ciclul primar cât și la cel gimnazial.
Varicela, cunoscuta in limbaj popular sub numele de „varsat de vant” este una dintre cele mai comune boli ale copilariei.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *