De ce au bananele formă curbată?

de-ce-au-bananele-forma-curbata

Bananierul este o plantă ierboasă din genul Musa, care, din cauza mărimii și structurii, este deseori confundat cu un arbore. Este cultivat pentru fructele sale. Bananierul face parte din Familia Musaceae. În lume, bananele ocupă locul patru după orez, grâu și porumb în consumul uman; sunt crescute în 130 de țări din lume, mai multe decât pentru orice alt fruct de cultură. Bananele sunt originare din Asia de sud-est.

Bananele sunt fructe de forma alungita, usor curbată, care cresc in bananier adesea grupate în ciorchini mari. Coaja este de culoare galbenă, verde sau roșie în funcție de specie, ușor de desprins. Partea internă este o pulpă amilacee cu gust dulce si consistenta in general fondantă.

Nu ştim dacă te-ai întrebat până acum de ce bananele au acest aspect, dar producătorii de banane şi specialiştii au oferit un răspuns legat de forma curbata a acestor fructe.

Prin intermediul diviziunii celulare, bananierii produc seminţe, din care se dezvoltă, mai apoi, fructele. Iniţial, mugurii se dezvoltă în sus, însă, pe parcurs ce cresc, datorită greutăţii pe care o capătă, încep să se dezvolte cu vârful îndreptat spre pământ.

Bananele trec printr-un proces cunoscut sub numele de ,,geotropism negativ”. În loc să continue să crească cu partea superioară îndreptată spre sol, fructele se dezvoltă urmând lumina solară. Din acest motiv, bananele au forma curbată pe care o cunoaştem cu toţii.

În zonele mediane ale pădurilor subtropicale, acolo unde cresc bananele, lumina pătrunde greu. Astfel, pentru a reuşi să intre în contact cu razele solare, fructele se dezvoltă având vârful îndreptat în sus.

Sursa: abc.net.au

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *