De la egal la egal, amical. CSM Reşiţa şi Poli Timişoara au încheiat la egalitate dubla disputată în weekend [VIDEO]

La doar o săptămână după reluarea pregătirilor, CSM Reşiţa a jucat şi primele două meciuri de verificare; adversară i-a fost SCM Politehnica Timişoara, cealaltă reprezentantă a Banatului în Liga Zimbrilor. Dubla amicală a debutat cu jocul din oraşul de pe Bega, pe care gazdele l-au câştigat cu scorul 30-25. A doua zi, CSM Reşiţa a avut şansa revanşei: disputat în Polivalentă, returul a început cu o primă repriză favorabilă tot timişorenilor. Elevii lui Pero Milosevic şi-au asigurat până la pauză un avantaj confortabil: 18-14, şi se părea că Poli are sub control şi jocul al doilea. Repriza secundă a adus însă în teren o formaţie reşiţeană mult mai bătăioasă, care a crezut în şansa ei şi a reuşit o răsturnare de situaţie în care puţini suporteri mai credeau. Handbaliştii rosso-neri au egalat la 21 in minutul 42, iar de aici cele două formaţii au mers cap la cap până la final. Cu două secunde înainte de ultimul fluier, Reşiţa conducea cu 28-27, iar Timişoara avea şansa unei ultime aruncări la poarta gazdelor. Schema timişoreană a dejucat apărarea Reşiţei, dar Paul Simulescu a avut o intervenţie salvatoare, iar CSM Reşiţa a obţinut astfel o victorie de moral în faţa echipei care ocupă locul 7 în Liga Zimbrilor.

„În primul meci am pierdut la o diferență de cinci goluri din cauza greșelilor pe care le-am făcut în prima repriză. În jocul de la Timișoara am făcut o primă repriză foarte, foarte slabă. În schimb, în acest al doilea meci, pot spune că jocul nostru s-a îmbunătățit. Chiar dacă am fost conduși la patru goluri diferență, am reușit să revenim și în final să ne impunem. Este o victorie și nimic mai mult. Cum am mai spus, trebuie să continuăm să muncim foarte mult și din greu, iar rezultatele cu siguranță vor veni. Nu vor veni peste noapte, nu sărbătorim o victorie obținută într-un amical. Avem un drum lung de străbătut și trebuie să prindem încredere. Trebuie să creștem de la zi la zi și eu zic că o să fie bine”, a declarat după meci antrenorul Reşiţei, Bojan Butulija.
De remarcat aportul celor doi jucători aduşi de Reşiţa în această iarnă. Alexandru Laslo, fostul handbalist al Turdei, şi Mihai Dobra, jucător sosit de la Baia Mare, s-au acomodat rapid la noua lor echipă, ambii handbalişti fiind reale câştiguri pentru rosso-neri. De altfel, Mihai Dobra a fost şi golgheterul echipei în dubla amicală cu Timişoara. În ambele jocuri, Dobra a marcat câte şase goluri în poarta alb-violeţilor. „Am venit săptămâna trecută la Reșița și sunt fericit că am ajuns la o echipă tânără. De aceea a fost și mai ușor să mă acomodez și cred că putem crește împreună în valoare. Obiectivul este să rămânem în prima ligă și cred că vom reuși. Pe lângă noi, cei tineri, sunt și câțiva jucători experimentați, care cu siguranță ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul”, a spus Mihai Dobra, tânărul jucător care va împlini chiar luna aceasta 20 de ani.
Marcatorii întâlnirii din Polivalenta reşiţeană:
CSM Reșița: Dobra 6, Bahan 5, Ignat 5, Belchite 4, Mledenciu 3, Dediu 1, Laslo 1, Starchenko 1, Barbus 1, Santeiu 1.
Poli: Păiuș 9, Marjanovic 5, Șomlea 3, Cîmpan 3, Năstăsie 3, Milosevic 1, Neamțu 1, Rusu 1, Baican 1.
După încă o săptămână de antrenamente, CSM Reşiţa va participa la turneul amical de la Baia Mare, care va avea loc în zilele de 23 şi 24 ianuarie.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *