Deponeul de la Lupac rămâne nefuncțional!


Defecțiunile la bazinul de levigat și la acoperișul amplasamentului Centrului de Management Integrat al Deşeurilor de la Lupac amână darea acestuia în folosință. Deponeul de la Lupac va rămâne nefuncţional până la remedierea acestora.
Reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin se feresc să mai avanseze date la care deponeul de la Lupac va fi funcțional. La deponeu au fost semnalate mai multe defecțiuni. Iniţial, la bazinul de egalizare levigat s-a constatat că bazinul începe să fie dislocat. Executantul a încercat remedierea, dar fără rezultat. Dislocarea a perpetuat , aşa încât, bazinul s-a ridicat deasupra terenului cu aproape 1,80 metri.
„În acest moment a fost semnat contractul de execuţie pentru bazinul de levigat. A fost o singură firmă care a depus o ofertă. Am semnat acest contract de finanţare, iar ţinând cont de vreme am semnat şi ordinul de începere. Sigur, există şi posibilitatea din partea constructorului de a contesta acest ordin, dar din punctul meu de vedere se pot executa anumite lucrări în această perioadă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.
O altă defecţiune majoră apărută în lucrările de construcţii este avaria produsă la hala de sortare (dislocare acoperiş), în luna decembrie a anului trecut.
„Legat de firma care a avut contracte de execuţie a întregului deponeu, aşteptăm proiectul pentru reparaţia halei, care găzduieşte staţia de sortare. Am avut un diferend cu firma, cu constructorul, legat de soluţia propusă şi de soluţiile pe care domniile lor le solicitau şi le-am explicat faptul că nu pot pune ei condiţii, ci ei vor trebui să predea hala la parametri pe care îi avea în momentul în care contractul a fost atribuit acestei firme de construcţii. Firma va trebui să depună proiectul tehnic ce urmează a fi analizat la nivelul Consiliului judeţen, după care să treacă la execuţie. În acest moment, sunt depăşite toate termenele pe care şi le-au asuma în relaţia cu Consiliul judeţean”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin
Deși președintele Palatului Administrativ sugera primăriilor să acționeze în justiție firma care nu și-a îndeplinit sarcinile și deci să recupereze de la ea costurile transportării deșeurilor către alte deponee autorizate, Ioan Popa, primarul Reșiței, îi face responsabili pe cei de la ADI – Intercom Deșeuri.
Potrivit lui Silviu Hurduzeu, Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Lupac va fi nefuncţional până la remedierea defecţiunilor, iar termenul de începere a operării va putea fi estimat doar după aprobarea proiectului tehnic şi emiterea autorizaţiei de construire pentru lucrările necesare refacerii halei de sortare.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *