Disneyland-ul gurmanzilor [VIDEO]

Parcul italian Fico-Eataly World a fost inaugurat acum un an la Bologna. Este supranumit ”Disneyland-ul gastronomilor”. Are o suprafață de 10 hectare şi a costat 106 milioane dolari. Cel care s-a gândit să construiască acest parc este Oscar Farinetti, un antreprenor care a înființat Eataly, un lanț italian de magazine alimentare unde produsele au o calitate superioară.

Fico este un acronim pentru Fabbrica Italiana Contadina, ceea ce se traduce prin Uzină Italiană Țărănească.

La Fico-Eataly World sunt miniferme de animale, grădini de legume și fructe și livezi. Dintre animalele și păsările de la ferme, amintim de vaci, oi, capre, porci, găini, iepuri, gâște. În restaurantele și atelierele de acolo se prepară paste, specialități pe bază de carne, înghețată și cafea. Există și un acvariu.

Proprietarii Eataly World spun că se aşteaptă la 6 milioane de turişti anual, dintre care 2 milioane de străini, notează Bloomberg.

Tiziana Primori, CEO al Eataly World, are planuri mari pentru acest parc gigant.

Pentru a facilita parcurgerea parcului, organizatorii au creat un parc cu 500 de triciclete colorate, dotate cu coşuri speciale pentru cumpărături, iar designul acestora poartă semnătura celebrului producător de biciclete Bianchi. Vor fi primele bicilete hibride existente într-un spaţiu de retail.

„Am gândit un mod eficient de deplasare, pentru ca lumea să se poata mişca lejer şi să poată cumpăra uşor”, spune Primori.

Zona de livezi şi ferme vă va uimi cu plantaţii de măslini, vinete, pepeni, migdali, aluni şi nu numai. Păşunile sunt populate cu nouă rase de vite (inclusiv Chianina, sursa luxoasei bistecca alla Fiorentina), cinci rase de porci, cinci de capre, cinci de oi, iepuri, gâşte si porci de Guineea.

„În fiecare zi, vizitatorii vor putea vedea cum ceva prinde viaţă „, mai spune Primori.

O cincime din parc este în aer liber.

Cei care vizitează acest loc vor putea participa și la prepararea înghețatei.

Din acest an este operațional și un complex hotelier cu 200 de camere în zonă.

Având aproximativ 33 de magazine în Italia și în lume, Eataly va deschide un nou templu al gastronomiei italienești la Paris.

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *