La Mulţi Ani, Dr. Dre!

Andre Romelle Young (n. 18 februarie 1965, Los Angeles), cunoscut sub numele de scenă Dr. Dre, compozitor de muzică rap, fondatorul şi patronul Aftermath Entertainment şi co-formatorul Death Row Records, a produs multe albume în parteneriat cu Snoop Dogg, Eminem, 50 cent şi Nate Dogg.

Dr. Dre şi-a început cariera în muzică ca un membru al World Class Wreckin’ Cru şi mai târziu a cunoscut faima odată cu alăturarea la grupul N.W.A., cântând impreună cu Eazy-E şi Ice Cube, grup care interpreta versuri despre viaţa violentă şi periculoasă de pe străzi. Albumul său de debut, The Chronic, scos pe piaţă de Death Row Records, a fost unul dintre cele mai bine vândute albume americane al anului 1993, şi Dre a câştigat Premiul Grammy pentru piesa „Let Me Ride”. În anul 1996, a părăsit Death Row şi şi-a înfiinţat propria casă de producţii, Aftermath Entertainment. În 1996 a produs un album, Dr. Dre Presents the Aftermath şi a mai produs un album solo, în 1991, numit 2001, pentru care a primit în anul următor un Premiu Grammy pentru cel mai bun producător.

În timpul anului 2000, cariera lui se focusa pe a produce pentru alţi artişti, în timp ce contribuia vocal la piesele unor alţi artişti. Rolling Stone l-a numit printre cei mai bine-plătiţi oameni ai anului 2001 şi 2004. Deasemenea, Dr. Dre a jucat şi în câteva filme, cum ar fi Set It Off, The Wash şi Training Day.

Sursa: wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *