Drum lin printre Îngeri!

Anul 2020 se încheie trist, extrem de trist pentru noi cei din Caraș Severin și nu numai, pentru cei care l-am cunoscut și apreciat pe Dan Stan. În această dimineață ca un trăznet a căzut vestea că Dan Stan ne privește din ceruri, că a pierdut lupta cu acest blestemat de virus care ne-a furat bucuriile vieții. Zilnic, virusul a luat cu el mii de vieți din toată lumea, dar parcă atunci când nu cunoști persoana, când este departe de tine, este în firea omenească să pară și tragedia departe. Atunci însă, când aflii că cel care a fost răpit de acest blestem care a căzut peste omenire, când ți-a furat un prieten, un om pe care îl apreciai profesional și uman ești parcă mut, cuvintele parcă nu-și mai au rostul. Dan Stan a fost ales de curând vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș Severin și avea planuri multe, atât de multe cu acest județ, din păcate…

Înaintea alegerilor locale, Dan Stan a fost subsecretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, are un CV impresionant. A fost avocat și cadru didactic universitar. Absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Al.I.Cuza” din Bucureşti, promoţia 1993,din anul 1996 şi-a desfăşurat activitatea ca şi consilier juridic în cadrul mai multor societăţi comerciale cu capital mixt, dobândind o bogată experienţă în ceea ce priveşte dreptul comercial şi al încheierii contractelor comerciale şi civile.

Din anul 1998 a activat în funcţii directoriale juridice al unei autorităţi publice judeţene, experienţa acumulată în sfera dreptului administrativ şi al tehnicii legislative recomandându-l ca un specialist al contenciosului administrativ.
De asemenea, a participat la mai multe stagii de pregătire şi perfecţionare în ţară şi străinătate pe problematicile administraţiei publice şi ale drepturilor omului, inclusiv la Consiliul Europei de la Strasbourg. Stagiile de la Institutul Internaţional pentru Drepturile Omului-2001 şi cel de la Consiliul Europei-2002 i-au dat posibilitatea familiarizării cu procedurile de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, ulterior redactând mai multe plângeri la această instanţă europeană, inclusiv împotriva altor state semnatare ale Convenţiei europene pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului (Franta, Portugalia).

A fost cadru didactic asociat la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi Universitatea de Vest din Timişoara.
Este autor al mai multor lucrări şi articole de specialitate juridică publicate în edituri şi reviste recunoscute de către CNCSIS, iar din anul 2006 este doctor în drept internaţional.

Vestea morții lui Dan Stan a fost anunțată chiar de Marcel Vela, liderul liberalilor cărășeni, Ministrul Afacerilor Interne, pe pagina sa de socializare:

“Dragi prieteni,

Din păcate, astăzi nu pot să vă salut cu „Bună dimineața!”

Pentru că sunt foarte trist și am acel sentiment de gol în suflet, pe care îl ai atunci când pierzi pe cineva drag. Un prieten, un camarad, un om special, un adevarat român și patriot ne-a părăsit și s-a ridicat la Cer! Avocatul Dan Stan, un profesionist desăvârșit, liberal și prieten vechi, un caracter deosebit, de o corectitudine rară, un OM care a fost mereu aproape de semeni și nevoile lor a plecat… Subsecretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne, a fost alături de mine în toate momentele grele, în special în gestionarea Stării de Urgență. Am încercat, împreună, să facem o lume mai bună, mai sănătoasă și să salvăm cât mai multe vieți. Actual vicepreședinte al Consiliului Județean, el s-a întors în octombrie acasă, ca să fie alături de noul președinte al CJ, cu dorința si speranța de a face din Caraș-Severin un județ mai bun. SARS COV 2, acest inamic, virus pervers și invizibil, s-a răzbunat! După o lungă suferință, inima sa mare, dar obosită, a cedat în această dimineață, la ora 4:30, la spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

Dan nu mai este printre noi!

Camarade drag, mergi în pace printre îngeri, către Rai!

Dumnezeu să te odihnească!”

De acum, Dan Stan are grijă de Banatul de Munte din Cer! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *