Dublă sărbătoare la Zăgujeni! Ansamblul „Pupi dă Floare”, sărbătorit la Balul Portului Popular

Cea de-a treia ediție a Balului Portului Popular şi aniversarea celor trei ani de la înfiinţarea ansamblului folcloric „Pupi dă Floare” au oferit comunităţii din Zăgujeni prilejul unei petreceri de pomină, cu cântec, joc şi multă voie bună. La momentul aniversar, ansamblul „Pupi dă Floare” a făcut spectacol: cele 10 perechi au evoluat pe scena căminului cultural, în faţa unui public numeros şi foarte cald, care a răsplătit cu aplauze fiecare joc al tinerilor artişti. Întreaga audienţă a urat un „La Mulţi Ani!” din inimă junilor care promovează frumuseţea jocului popular din această zonă a Banatului.
Pe lângă aniversarea ansamblului Pupi dă Floare, localnicii s-au bucurat şi de cea de-a treia ediţie a Balului Portului Popular, eveniment la care s-a participat obligatoriu în port tradiţional.
În cadrul dublei sărbători de la Zăgujeni, prezentarea spectacolului a căzut în sarcina colegului nostru Dan Liuţ, realizatorul emisiunilor folclorice la postul Banat TV. Și pentru că sărbătoarea a fost dedicată în primul rând portului popular, cele mai frumoase și mai autentice costume au fost recompensate cu diplome. În plus, cei mai norocoși participanți s-au ales și cu frumoase premii oferite de organizatori în cadrul unei tombole.

imagine: Claudiu Mureșan

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *