Dusmanul no. 1 al osteoporozei

dusmanul-no-1-al-osteoporozei

Sedentarismul, alimentaţia săracă în calciu, alimentele de tip fast-food, cafeina şi boli precum osteoporoza sensibilizează sistemul osos şi cresc riscul de fracturi.

Exerciţiile fizice, lactatele, brânzeturile şi ouăle vă pot ajuta să aveţi oase sănătoase. Unul dintre cei mai mari duşmani ai sistemului osos este osteoporoza, boală care are de regulă cauze endocrine şi care poate apărea şi la femei, dar şi la bărbaţi. Imobilizarea prelungită, produsele care conţin cafeină şi alimentele de tip fast-food sunt de asemenea factori care slăbesc oasele.

Un nou studiu efectuat de cercetatorii din cadrul Department of Food Science & Technology afiliat Universitatii din California aduce o concluzie socanta pentru lumea medicinei, anume aceea ca banala bere este probabil cel mai bun remediu impotriva osteoporozei.

Totul a pornit de la studierea detaliata a proprietatilor siliconului organic dietetic descoperit in bere. Acest tip de silicon este prezent in populara bautura sub forma solubila a acidului ortosilicic, care este responsabil de 50 % din pricipiile active si biologice, facand astfel din bere o importanta sursa de silicon organic din dieta cetateanului occidental obisnuit. Conform National Institutes of Health, siliconul dietetic este responsabil de cresterea si dezvoltarea oaselor, tendoanelor, ligamentelor si cartilajelor. Pe baza acestor descoperiri, consumul moderat de bere este un neasteptat aliat eficient impotriva avansarii osteoporozei, afectiune in urma careia masa osoasa din organism degenereaza in ritm accelerat.

Marea parte a siliconului dietetic din samanta de orz este depozitat deopotriva in invelisul interior si coaja, cercetatorii stabilind ca intreaga cantitate de silicon din orz nu este afectata in urma proceselor tehnologice care duc la producerea berii.

Sursa: ScienceDaily

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *