Echipa Number One a fost numărul 1 la „Cupa Crăciunului Fortuna”!

Deși echipele angrenate în competițiile fotbalistice oficiale se află acum în pauză, sportul-rege n-a intrat cu adevărat în vacanță. În plină iarnă, jucătorii și microbiștii s-au mutat de pe stadioane în sălile de sport, acolo unde au loc în această perioadă o mulțime de turnee amicale, care mai de care mai atractive. Unul dintre cele mai frumoase si mai animate a fost Cupa Crăciunului Fortuna, eveniment sportiv pus la cale de asociația sportivă cu același nume. La prima ediție, organizatorii au reușit performanța de a aduce în competiție nu mai puțin de 24 de echipe, formații din toate colțurile județului, dar și oaspeți din Timișoara. Timp de două zile, lupta pentru trofeu s-a dat în trei săli de sport din Reșița – la Colegiul Național „Mircea Eliade”, Liceul de Arte „Sabin Păutza” și Liceul Teoretic „Traian Vuia”. De remarcat că turneul de sezon a avut și o latură umanitară: în cadrul campaniei „Dăruiește un zâmbet de Crăciun”, organizatorii au strâns bani pentru copiii care nu au motive să zâmbească de sărbători. În ceea ce privește competiția, se poate spune că fiecare meci a trezit pasiuni și ambiții, iar spectacolul sportiv a fost unul deosebit. Între cei care au venit să dăruiască un zâmbet s-a numărat și Vlad Chera, tânărul jucător format în Valea Domanului. Fotbalistul care evoluează actualmente sub culorile Ripensiei a participat doar în calitate de antrenor al echipei Phoenix. „Mi se pare că este o competiție foarte bine organizată, îl felicit pe fostul meu coleg Cosmin, care, deși e foarte tânăr, reușește să organizeze un asemenea turneu. Din păcate, eu nu pot juca, deoarece am ceva probleme de sănătate, dar pe viitor sper să pot participa și eu în calitate de jucător”, a spus Vlad Chera.
„Mă bucur foarte mult că după o lună de muncă, împreună cu colegii mei Iasmin Drăghia și Alexandru Chelu, am reușit să lansăm un asemenea turneu. Cred că nu este la îndemâna oricui să aducă la start 24 de echipe, care să joace în trei săli. Cu prilejul acestui turneu, am reușit și să adunăm destule fonduri pentru a ajuta câțiva copii nevoiași de Crăciun”, a declarat Cosmin Jorz, unul dintre organizatori.


În sferturile competiției s-au înregistrat rezultatele:
Steaua Reșița – Ramna 2-4
Young Boys – Zaragoza 4-3
Number One – Tranziția Pozitivă 5-1
Recolta Rafnic – Black Squad 0-2
Number One, Black Squad, Young Boys și Ramna au format așadar careul de ași care a intrat în lupta pentru podium. În semifinale, Number One a dispus cu 7-2 de Black Squad, iar Ramna a trecut cu 3-2 de Young Boys. În meciul pentru locurile 3-4, Black Squad a învins cu 4-3 echipa Young Boys, iar mult-așteptata luptă pentru trofeu… n-a mai avut loc, deoarece Ramna s-a supărat și a refuzat să joace finala. În aceste condiții, echipa Number One, formație condusă de Robert Lupu, a fost declarată câștigătoarea unei competiții care a debutat cu dreptul în peisajul sportiv reșițean, în pofida problemelor create de echipa din Ramna. Prima ediție a Cupei Crăciunului Fortuna a fost organizată de Asociația Sportivă Fortuna Reșița, în colaborare cu Asociațiile Județene de Fotbal și Minifotbal și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, cu sprijinul celor trei licee care au pus la dispoziția organizatorilor cele trei săli de sport.

Post Author: Valerius Hora

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *