Echipamente pentru ISU Semenic din bani europeni


Pompierii cărășeni vor primi tehnică nouă, și vor face cursuri de scafandri militari în cadrul proiectului „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat” care a obținut finanțare prin Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.
Proiectul „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat” a fost depus spre finanțare de către Consiliul Județean Caraș-Severin în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, Primăria Vârșeț, Serbia și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență. Obiectivul general al proiectului este consolidarea capacității operaționale și instituționale a autorităților locale responsabile cu situațiile de urgență, de prevenire a dezastrelor, de atenuare, de prevenire a accidentelor de mediu și de reacție în caz de situații de urgență în zona transfrontalieră româno-sârbă, reprezentată de județele Caraș-Severin, Timiș și Districtul Banatul de Sud.
Prin proiect vor fi achiziționate echipamente de intervenție pentru situații de urgență, vor fi organizate exerciții tactice comune româno-sârbe și cursuri de scafandri militari pentru ISU “SEMENIC” și ISU „BANAT” Timiș.
Valoarea proiectului este de 1.492.632 euro și este finanțat prin Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia și are o perioada de implementare de 24 de luni.

foto: arhiva

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *