Educația continuă! În Banatul de munte au ajuns primele tablete achizționate de Ministerul Educației și Cercetării


1.800 de elevi din mediul preuniversitar din Caraș-Severin vor beneficia de tablete pentru a putea participa la orele on-line. Echipamentele au fost achiziționate prin intermediul programului „Școala de acasă!”
În Banatul de munte au ajuns primele echipamente achizționate de Ministerul Educației și Cercetării prin programul „Școala de acasă!” Este vorba despre 1800 de tablete și 1000 de camere web. Ele vor fi livrate în primă fază eleviilor care provin din familii dezavantajate, familii monoparentale cu mai mulţi copii, dar şi beneficiarilor înscrişi în programul EURO 200.
Ministerul Educației și Cercetării a livrat în județul Caraș-Severin, prima tranșă de dispozitive necesare învățării on-line. Este vorba despre 1800 de tablete și 1000 de camere web care vor ajunge, în zilele următoare, la elevi proveniți din medii defavorizate.
Directorii unităților de învățământ din Caraș-Severin sunt așteptați, conform graficului transmis de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, să ridice dispozitivele. Educația continuă!”
, au transmis reprezentanții ISJ Caraș-Severin.
În Banatul de munte oranizațiile Salvați Copiii, Centrul de Tineret Moniom, dar și autoritățile publice din Oțelu Roșu și Reșița au oferit fie de la începutul pandemiei, fie pe parcurs mai multe echipamente elevilor proveniți din familii defavorizate echipamente, constând în tablete și acces la internet, prin care elevii pot participa la cursurile online. În municipiul de pe Bârzava se va implemnta un proiect în valoare de 3 miloane de euro, bani europeni, prin care se vor fi achiziționate 6.870 de tablete, 640 de laptopuri și 245 de sisteme interactive și table electronice pentru școlile și liceele din Reșița pentru derularea cursurilor în sistem exclusiv online sau hibrid.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *