Evaluarea Națională 2020! Când vor avea loc examenele?

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a semnat ordinul de completare şi modificare a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a din acest an şcolar. Metodologia a fost actualizată în raport cu măsurile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Materia din semestrul al doilea care nu a fost parcursă a fost scoasă din programa de examen, iar elevii cu coronavirus sau cei aflaţi în izolare vor susţine probele după o procedură specială ce va fi stabilită de ministerele Educaţiei şi Sănătăţii.

De asemenea, din ce au anunţat până acum autorităţile, elevii şi profesorii vor purta măşti de protecţie pe durata examenelor şi vor trebui să păstreze distanţa în sălile de clasă.

În ceea ce privește calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale, probele scrise vor avea loc în intervalul 15-18 iunie, iar în data de 22 iunie se vor afișa rezultatele. Transmiterea contestațiilor se va realiza pe 22 și 23 iunie. Acestea pot fi depuse şi prin mijloace electronice, iar în acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii sau reprezentanţii legali ai acestora. În data de 27 iunie vor fi afişate rezultatele finale.

Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de către un cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *