Evaluarea Națională, proba la matematică! Cum își vor afla elevii rezultatele?

Încă o zi de emoții pentru absolvenții de gimnaziu care au susținut astăzi proba la matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională.

Proba la matematică este similară probei la limba română, care a avut loc luni. Elevii au fost testați cu termometrul înainte de a intra în școală, iar în interior au purtat măști și au folosit dezinfectant pentru mâini.

În sălile de clasă, examenele s-au desfășurat prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 metri unul față de celălalt.

Timpul pe care elevii l-au avut la dispoziție a fost de 2 ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Candidații au avut asupra lor actul de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrării, creion negru pentru realizarea desenelor și schemelor și instrumente de desen.

Ministerul Educației s-a văzut nevoit să găsească o nouă soluție pentru ca elevii să își poată afla notele, fără a mai fi nevoiți să se prezinte la unitățile de învățământ. Astăzi, la finalul examenului de matematică, elevii au primit un cod unic pe care îl vor putea accesa intrând pe site-ul Ministerului Educației, pentru a-și putea afla rezultatele.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 și 23 iunie, iar rezultatele finale vor fi anunțate pe data de 27 iunie.

Reamintim că Evaluarea Națională din acest an se va desfășura în două sesiuni. Astfel, la prima sesiune, elevii care se prezintă cu febră, cei care nu pot participa din diverse motive medicale, cei aflați în carantină sau în izolare, vor putea participa la cea de-a doua sesiune.

Patru elevi din Caraș-Severin aflați în izolare la domiciliu nu au putut participa la examen. Aceștia vor susține examenul în etapa specială din perioada 29-30 iunie.

În județul Caraș-Severin, au fost prezenți 1.851 de candidați (cu doi mai puțin față de luni, la proba de Limba și Literatura Română) și niciunul dintre aceștia nu a fost respins la controlul epidemiologic.

Media obtinuta la examenul de Evaluare Nationala are o pondere de 80% din media de admitere la liceu, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 20%.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a pus la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *