Examenele pentru permisul de conducere se reiau, dar cu reguli noi!

Pandemia i-a lăsat pietoni! Foarte mulți cursanți nu au mai putut să dea examenul pentru permisul de șofer în aceste luni de stare de urgență. Dacă unora le-a expirat deja dosarul, alții nu se mai simt pregătiți după această pauză așa că trebuie să investească din nou bani în școala de șoferi.

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor anunță că activitatea de examinare va fi reluată treptat. Din 2 iunie se reiau examenele pentru obţinerea permisului de conducere. Însă cu reguli noi.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de examinare la proba practică vor fi respectate mai multe măsuri de protecție pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

În primul rând, mașina ar urma să fie dezinfectată după fiecare examen. De asemenea, atât candidații, cât și examinatorii vor purta măști de protecție. Candidaților li se va măsura temperatura, persoanele aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului trebuie să păstreze distanța de cel puțin 1,5 m și nu în ultimul rând, la locul de întâlnire accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto.

Deoarece purtarea măștii de protecție este obligatorie, cursanții care poartă ochelari vor întâmpina dificultăți în a susține orele de practică și respectiv, în a susține examenul pentru obținerea persmisului de conducere, iar instructorii auto cer autorităților să ia măsuri în acest sens.

De asemenea, s-au luat mai multe măsuri de protecție necesare diminuării riscului de contaminare cu virusul COVID-19 în timpul procesului de pregătire teoretică desfășurat în școlile de conducători auto.

Valabilitatea documentelor emise de serviciile publice Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la data încetării acestei stări, potrivit actelor normative în vigoare. În același context și pentru aceeași perioadă, se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere sau preschimbare a permisului de conducere.

Post Author: Andreea Ilie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *