Examenul de Titularizare a fost anulat cu doar câteva ore înainte de înscrieri

Concursul național de Titularizare din acest an a fost anulat cu doar câteva ore înaintea înscrierii candidaților. Monica Anisie a semnat un Ordin de Ministru prin care toate activitățile programate în calendarul de mobilitate se suspendă.

Vestea vine cu doar câteva ore înainte de startul înscrierilor la examenul de titularizare, prin care cadrele didactice şi-ar fi putut ocupa posturile aferente anului şcolar viitor.

Proba scrisă a examenului pentru titularizare în învățământ urma să aibă loc în data de 15 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare.

Imediat după încetarea stării de alertă, Ministerul Educației și Cercetării va dispune reluarea acestor activități, care se vor realiza conform unui calendar aprobat prin ordin al ministrului educației și cercetării.

Titularizarea înseamnă angajarea într-o școală pe o perioadă nedeterminată. Pentru ca profesorii să se titularizeze, aceștia trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. În schimb, pentru a deveni suplinitor, adică angajat în învățământ pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *