Fetele din Banat sunt campioane de toamnă!

Egal fără goluri între cele mai bune echipe din seria a doua a Ligii a II-a de fotbal feminin. Pe propriul teren, liderul ACS Banat Girls a încheiat la egalitate partida disputată contra rivalei CSM Tg. Mureş.
Anunţat ca un derby al seriei, meciul dintre ACS Banat Girls şi CSM Tg. Mureş putea să limpezească lucrurile la vârful clasamentului, având în vedere că diferenţa dintre cele două echipe era de numai două puncte, înaintea rundei finale a turului. Miza n-a mai fost însă aceeaşi după ce Federaţia a luat decizia depunctării formaţiei târgmureşene cu 6 puncte, pentru o încălcare a regulamentului. În aceste condiţii, distanţa dintre cele două echipe a crescut mult, iar CSM Tg. Mureş n-a mai putut ameninţa poziţia fruntaşă a reşiţencelor. În teren însă, confruntarea a fost foarte echilibrată, aşa cum o anticipaseră gazdele. Pe un teren greu, calităţile tehnice nu s-au prea văzut, dar jucătoarele ambelor echipe au luptat cu ambiţie pentru fiecare minge. Meciul s-a încheiat la egalitate, 0-0, rezultat cu care ACS Banat Girls rămâne pe locul I, cu prima şansă la promovare.

„A fost un meci greu, foarte disputat, nu degeaba a fost un derby al seriei. S-a văzut că ambele echipe și-au dorit victoria. Terenul a fost unul greu, deoarece a plouat foarte mult în ultimele zile. Din punctul meu de vedere, am dominat jocul, am avut multe ocazii de gol, dar din păcate ne-a lipsit finețea în fața porții. Țin să le felicit pe fete, și felicit și echipa adversă. Vom continua să ne luptăm și în retur pentru promovare, care încă se dispută”, a declarat antrenorul Daniel Amariei. La rândul său, președintele Banat Girls, Daniel Surdu, a spus: „Știam că va fi un meci foarte dificil. CSM Târgu Mureș are în componență fete cu o mare experiență, foste jucătoare de la ASA Târgu Mureș. Echipa oaspete are un antrenor bun care are o mare experiență în fotbalul feminin, a fost singurul antrenor care s-a luptat cu Universitatea Cluj. Am pregătit meciul bine și cred că punctul pe care l-am obținut la acest joc este foarte important în economia campionatului. Promovarea încă este obiectivul nostru, le mulțumesc spectatorilor prezenți la meci și celor care s-au implicat alături de noi în acest proiect. Cred că putem face în continuare o treabă frumoasă și sperăm la anul într-o promovare.”
Banat Girls: Roxana Rotaru, Roksa Ștefania, Nicoleta Lazăr, Elena Ruvilă, Elena Ioana Grigoraș, Cătălina Costas, Mădălina Gînju, Andreea Dumitru, Denisa Burdan, Paula Muntean și Adelina Ion. Rezerve: Francesca Kovacs, Rebeca Ursachi, Maria Murgu, Andreea Stoicheci, Natalija Bozilovici.
Runda din weekend a încheiat practic prima parte a sezonului. ACS Banat Girls e campioană de toamnă, cu 13 puncte în cont. Pe locul doi se află Universitatea Olimpia Cluj 2, cu 9 puncte, iar podiumul grupei e completat de Olimpic Star Cluj, care a adunat 6 puncte în tur.

Post Author: Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *