Foc deschis la Cornereva, 1 hectar de pin făcut scrum [UPDATE]

UPDATE
De asemenea aproximativ 40 de persoane (pompieri militari și personal silvic) s-au deplasat în zona Rusca Teregova pentru stingerea unui alt incendiu la fondul forestier. „Pentru eficientizarea misiunilor de stingere, la nivelul inspectoratului nostru s-au întreprins demersurile necesare în vederea suplimentării cu forțe și mijloace de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele limitrofe, precum și cu resurse aeriene. La sfarsitul zilei, suprafata afectată a fost estimata la aproximativ 10 ha. Au ars vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș.
la acest sfârșit de săptămână s-a continuat intervenția în zona, fiind afectate alte 8 ha, în principal vegetație uscată”, au transmis pompierii cărășeni.

**************************
Vineri dimineață un incendiu izbucnea la liziera pădurii din Cornereva. Acel incendiu care inițial a însemnat conform pompierilor 3 ha de pădure s-a extins și câteva ore mai târziu însemna 3 focare și în jur de 10 hectare afectate. În această dimineață pompierii militari, prin vocea purtătorului de cuvânt al ISU Semenic precizau că probabil incendiul s-a datorat focului deschis în spații deschise: ” În data de 26 octombrie au apărut noi focare de incendiu la vegetația uscată. La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii militari de la Detașamentul de pompieri Caransebeș care, împreună cu salariați ai ocolului silvic, au acționat pentru stingerea incendiului. Suprafața afectată este de aproximativ 10 ha. Datorită condițiilor dificile din teren, în ciuda eforturilor susținute, nu s-a reușit stingerea incendiului, forțele retrâgandu-se la lăsarea serii, continuând operațiunile de stingere a incendiului următoarea zi.

Ieri, în data de 27 octombrie, s-au continuat operațiunile de stingere a incendiului, cu 10 pompieri militari, 10 pădurari de la Ocolul Silvic Băile Herculane, 5 rangeri de la Parcul Național Domogled – Valea Cernei. Suprafața afectată este de 7 ha teren vegetație uscată, 1 ha plantație pin. La orele 18.00, forțele care au acționat s-au retras, urmând ca operatiunea de stingere a incendiului să continue astăzi.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *