Fotbalul american, pe înțelesul tuturor! „Locomotivele” din Reșița au organizat o prezentare la Universitatea „Eftimie Murgu”

Gruparea sportivă Reșița Locomotives continuă acțiunile de prezentare a sportului considerat de mulți cel mai frumos și mai complet joc de echipă din lume. Mai puțin popular la noi, fotbalul american merită toată atenția microbiștilor, spun reprezentanții Locomotivelor, care speră ca eforturile lor să aducă mai mulți jucători la echipă și un număr mai mare de suporteri în tribune. Demersurile echipei reșițene sunt susținute și de Universitatea Eftimie Murgu, care a găzduit săptămâna aceasta o prezentare organizată de Reșița Locomotives.

Alături de fondatorul Raul Siladi, au participat antrenorul sârb Bojan Kovacevic și jucătorul american Willie Shierd, cea mai nouă și mai răsunătoare achiziție a Locomotivelor.
„Am organizat un eveniment de prezentare a fotbalului american, ne dorim să promovăm acest sport inclusiv în rândul studenților și elevilor. Sperăm ca în urma acestei acțiuni de promovare să recrutăm și jucători. Vrem să familiarizăm oamenii cu acest sport și, dacă există doritori, să reușim să aducem lângă echipă viitori posibili antrenori de fotbal american”, a spus Raul Siladi.
„Am fost aici și sezonul trecut, așa că acesta e al doilea sezon al meu la Reșița. Îmi place colaborarea cu gruparea reșițeană; Raul, managerul echipei, e un băiat foarte bun și ne ajută foarte mult. În sezonul trecut, după o pauză de trei ani, am reușit să formăm din nou echipa, iar anul acesta vrem să o ducem încă un pas înainte. Organizăm acțiuni de promovare, am reușit să recrutăm băieți noi, în jur de 10. De asemenea, am adus un jucător din Statele Unite, pe Willie Shierd, un vechi prieten cu care am colaborat și în Serbia”, a declarat antrenorul Bojan Kovacevic.
„Orașul e frumos, e o zonă nouă pentru mine, dar atmosfera e destinsă, îmi amintește de Serbia, unde am jucat. Am sentimentul că sunt acasă, colegii m-au primit cu căldură, așa că abia aștept să facem împreună lucruri bune pentru oraș și pentru echipă. M-am întâlnit cu câțiva jucători, mai avem mult de lucru, dar văd mult potențial”, a spus, la rândul său, Willie Shierd, noul quarterback al Locomotivelor.
Următorul sezon CNFA va începe probabil la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie. În campionatul trecut, Locomotivele din Reșița au ocupat locul patru, performanță pe care speră să o egaleze sau chiar s-o depășească în 2020.

Post Author: Valerius Hora

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *