[FOTO] 30 de localități cărășene afectate de inundații. Ce au lăsat în urmă apele?


În Banatul de munte a plouat într-o singură zi cât într-o lună, cantitatea de apă depășind 100l/mp. 30 de localități din Caraș-Severin au fost afectate de inundații în urma căderilor masive de apă, râul Bistra a ieșit din matcă și măturat totul în cale, probleme au fost în tot județul Caraș-Severin „în urma acestor evenimente hidrometeorologice au fost inundate drumuri naționale/județene/comunale, străzi, grădini, curți, beciuri și locuințe, au fost colmatate podețe și subtraversări. Au fost desfașurate misiuni de salvare/evacuare pentru 28 de persoane (în Oțelu Roșu, Păltiniș, Zăvoi și Remetea Mare). Au intervenit peste 130 de pompieri militari din care 9 dislocati din județul Dolj și cel putin 50 de pompieri voluntari”, au transmis reprezentanții ISU Semenic.

De asemenea circulația a fost oprită pe DN58, iar o porțiune de 1 km din drumul județean DJ 587 Delinești-Ohabița a fost distrusă de viituri, făcând imposibilă circulația rutieră. Totodată circulația feroviară a fost întreruptă între Reșița și Caransebeș și între Caransebeș și Balta Sărată.
Pentru gestionarea situațiilor de urgență forțele profesioniste cărășene au intervenit cu 18 autospeciale și 16 motopompe de diferite tipuri și capacități, la care se adaugă mijloacele din dotarea autorităților publice locale și cele venite în sprijin de la ISU Dolj. La Remetea Poganici și Obreja reprezentanții SGA împreună cu pompierii au înălțat malurile cursurilor de apa cu ajutorul sacilor de nisip pentru a proteja gospodariile din apropiere”, au mai transmis pompierii cărășeni

În acest moment în județul Caraș-Severin se intervine în continuare pentru limitarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice, în localitățile Oțelu Roșu, Caransebeș, Voislova, Iaz, Dezești, Zorlențu Mare, Remetea Poganici, Apadia. Localitatea Fîrliug este nealimentata cu energie electrică. Pentru raurile Timis si Bistra a fost emis un nou cod roșu hidrologic de inundații, valabil până la ora 12:00.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *