[Foto] Zlatița sub asediul apelor! Risc de inundații pe toate râurile din Banat!


La orice ploaie mai puternică, inundaţiile amenință satul Zlatiţa din Caraş Severin! Așa s-a întâmplat și aseară când în urma unei ruperi de nori peste sat, apa a crescut văzând cu ochii. Cei mai afectați au fost locuitorii din ,,partea de jos” a satului.

Aseară, în jurul orei 18.00, peste zona Zlatița s-a abătut o ploaie torențială. Zona este una cu probleme și o parte din grădini este inundată aproape în fiecare an. Apa a inundat strada, curțile, anexele gospodăreşti, adăposturile pentru animale, grădinile şi terenurile agricole.

Pericolul nu a trecut avertizează meteorologii și hidrologii care au emis avertizări tip cod portocaliu pentru Banatul de munte, astfel Administrația Națională de Meteorologie a transmis următoarele: „În după-amiaza zilei de miercuri și la începutul nopții de miercuri spre joi, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și local în Oltenia, Muntenia și Moldova vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice”.
De asemenea sunt așteptate „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare pe râurile Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera și Cerna”, conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *