La mulți ani, Geri Halliwell (Spice Girls)!

Geraldine Estelle „Geri” Halliwell s-a nascut pe data de 6 August 1972 dintr-o mama spaniola, Anne-Marie si un tata suedez Lawrence. Cântăreață, compozitoare, autoare și actriță engleză, a căpătat faima internațională în anii 1990 ca Ginger Spice, membră a formației Spice Girls. A crescut ascultand Madonna, Michael Jackson si Abba insa a fost influentata si de muzica si filmele pe care tatal ei le iubea: Judy Garland, Marilyn Monroe si Shirley Bassey.

Geri Halliwell a fost dansatoare in cluburi in Majorca, prezentatoare TV in Turcia, instructor de aerobic, maturatoare, barmanita, model si una dintre celebrele fete de la Spice Girl. Intotdeauna si-a dorit sa fie in centrul atentiei si a obtinut marea faima cu Spice Girls care au reusit sa uimeasca topurile Britanice si Americane cu numeroase single-uri si doua albume no.1.

Geri Halliwell s-a alaturat Spice Girls dupa ce a raspuns la o reclama aparuta in ziar. Obisnuia sa danseze in cluburi si a pozat de cateva ori nud cand era foarte tanara deoarece trebuia sa isi plateasca facturile. Acesta e motivul pentru care a aparut in poze nud peste tot pe Internet.

Geri a fost membra Spice Girl pentru primele doua albume si filmul „Spice World”. A devenit celebra mai ales datorita tinutelor ei scandaloase ca sa nu mai vorbim de credinta ei puternica in „Puterea Femeii”.

Geri i-a oferit Printului Charles un cantec de „La multi ani!” in stilul Marilyn Monroe. A parasit insa Spice Girls in 1998, aparent fortata de Scary Spice care ura felul in care ea canta si dansa. În 1999, Halliwell și-a făcut debutul în cariera solo lansând albumul de debut, Schizophonic, care a întrunit trei piese de poziția #1 în UK Singles Chart: „Mi Chico Latino”, „Lift Me Up” și „Bag It Up”, în timp ce single-ul principal, „Look at Me”, s-a clasat pe poziția #2. În 2001, Halliwell și-a lansat cel de-al doilea album, Scream If You Wanna Go Faster; primul single de pe care, „It’s Raining Men”, s-a clasat pe poziția #1 în UK și a devenit cel mai mare hit al lui Halliwell. În 2005 Halliwell a lansat al treilea album de studio, Passion. A fost nominalizată de două ori la Premiile Brit (în 2000 și 2002).

În 2007, s-a anunțat că Spice Girls s-a reunit, iar Halliwell s-a alăturat grupului. Împreună cu trupa ea a mers în turneul Return of the Spice Girls și a lansat albumul Greatest Hits.

În aprilie 2013, Nine Network a anunțat că Geri Halliwell va fi cel de-al patrulea jurat la Australia’s Got Talent. Pe 12 septembrie 2013 s-a anunțat că Halliwell se reîntoarce în industria muzicală în Australia lansând primul său single solo din ultimii aproape 8 ani, „Half of Me”. Cu 11 single-uri number one (7 ca parte a Spice Girls și 4 solo) ea este a treia cântăreață cu cele mai multe single-uri de locul 1 din UK Singles Chart.

Sursa: wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.