Gimnaștii reșițeni, de 13 ori pe podiumul Naționalelor de juniori

13 medalii au cucerit gimnaștii reșițeni la Campionatele Naționale de juniori desfășurat în weekend în municipiul de pe Bârzava. Vedeta gazdelor a fost de această dată Robert Aioanei, care a urcat de cinci ori pe podiumul de premiere.
Timp de două zile, speranțele gimnasticii artistice masculine din România au făcut spectacol în Polivalenta reșițeană, sub ochii unor foști mari campioni, prezenți la Reșița în calitate de antrenori, arbitri sau simpli spectatori. Dan Grecu, Marian Drăgulescu, Marius Urzică, Ioan Suciu, Alin Jivan sau Daniel Popescu i-au urmărit la lucru pe cei peste 60 de tineri gimnaști care au luptat pentru medaliile puse în joc. Foarte bine s-au descurcat reprezentanții gazdelor, vedeta clubului reșițean fiind de această dată Robert Aioanei, cu patru medalii de aur și una de bronz. La juniori III, nivelul II, Robert a cucerit aurul la individual compus, cal, paralele și bară și medalia de bronz la sol. La juniori II s-a remarcat Felix Simion, care s-a clasat al treilea la individual compus și a mai cucerit cinci medalii pe aparate: aur la sol, argint la inele, bronz la cal, sărituri și paralele. La acest bilanț se mai adaugă medalia de argint cucerită de juniorul III Alexandru Puiu la inele și bronzul adjudecat de Richard Drăgulescu la sol. Pe ansamblu, un bilanț foarte bun, care putea fi și mai bogat, dacă Andrei Titi, un alt candidat serios la medalii, nu s-ar fi accidentat încă din startul competiției. „Credem că lucrurile au ieșit bine, ținând cont că reșițenii noștri și-au făcut bine exercițiile pe care le aveau. Din păcate, cu un ochi râdem, iar cu celălalt plângem, pentru că la juniorii mici, la încălzirea de dinaintea concursului, Andrei Titi s-a accidentat la genunchi și acum are piciorul în ghips. Era un participant care se bătea clar pentru locul I la individual și pe aparate, dar a ieșit la rampă cealaltă locomotivă a grupării reșițene, Robert Aioanei, care a făcut un concurs foarte bun”, a declarat profesorul Robert Bălan, antrenorul coordonator al secției de profil de la CSS Reșița.

Campionatul Național Individual și pe Aparate al juniorilor a fost organizat de Federația Română de Gimnastică, în parteneriat cu Primăria reșițeană, Consiliul Județean Caraș-Severin, Clubul Sportiv Școlar și Clubul Sportiv Municipal din Reșița.

Post Author: Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *