Când Luna influenţează gustul vinului. O simplă legenda?

Calendarul Biodinamic este rezultatul a peste 8 ani de testari practice, in gradinaritul de zi cu zi, atat la plante ornamentale, cat si la legume-fructe. Este un calendar care nu expira niciodata, trebuie doar setata in fiecare luna, dupa Luna Plina.

Practic se invarte un cerc, in pozitia corecta. Pe acest cerc este descris simplu si clar, ce lucrari se pot efectua in ziua respectiva a lunii. Puteti vedea oricand pozitia Lunii, apasand aici (https://www.timeanddate.com/moon/phases/), puteti calcula oricand, pentru orice oras din lume. Poate fi folosit in orice localitate din lume, trebuie doar setat in functie de pozitia Lunii in respectiva localitate.

Efectele lunii asupra Pamantului sunt vizibile cu ochiul liber. Mareea, oscilatia periodica al oceanelor, prin cresterea sau scaderea nivelului apei, in functie de pozitia lunii in jurul Pamantului. Se numeste flux si reflux. Oamenii au observat inca din antichitate legatura dintre Luna si oscilatia nivelului oceanelor, si puteau calcula chiar si zilele de reflux maxim, si isi faceau propriile calendare, in special navigatorii.

Misterele Lunii au fascinat din vremuri de demult şi încă o fac. Lumea i-a atribuit mereu diferite puteri, însă unii oameni cred cu tărie într-una precisă şi deosebită: puterea Lunii de a influenţa gustul vinului. Şi au ca instrument de bază calendarul biodinamic, folosit iniţial pentru a creşte diverse recolte, motiv pentru care a fost împărţit în zilele fructelor, ale florilor, rădăcinilor sau ale frunzelor.

Oamenii care încă ţin cont de calendarul biodinamic susţin că vinul are cel mai bun gust când Luna trece prin Săgetător, Leu sau Berbec, adică prin zodiile de foc. Iar dacă se nimereşte într-una din zilele rădăcinoaselor, atunci vinul va fi unul amar, notează The Independent.

Nu vă speriaţi că trebuie să va apucaţi să calculaţi pe unde se află Luna, există, evident, o aplicaţie pentru asta. Bazată pe cercetările de 50 de ani ale expertei germane în biodinamică Maria Thun, „When Wine Tastes Best” te informează când are vinul gustul cel mai bun, în funcţie de acest calendar.

Australienii nu sunt însă convinşi de aceste teorii şi vin să le contrazică, cercetări recente ale lor arătând că Luna nu influenţează în niciun fel gustul vinului.

Pe de altă parte, fermele biodinamice şi viticultura biodinamica sunt tot mai prezente la nivel mondial şi ţin cont de acest calendar atunci când se plantează sau recoltează. Francezii şi americanii, în particular, sunt cei mai interesaţi de acest fenomen, care este, de ce nu, şi o unealtă excelentă de marketing.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *