Handbaliștii timișoreni, victorioși în derbiul cu Reșița. Antrenorul Bojan Butulija se gândește la o demisie de onoare

În Liga Zimbrilor, derbiul bănăţean dintre CSM Reşiţa şi Politehnica Timişoara n-a făcut decât să confirme faptul că formaţia reşiţeană nu se ridică deocamdată la nivelul exigenţelor primului eşalon. Oaspeţii din Timişoara au dominat jocul şi s-au impus fără emoţii, la o diferenţă de 10 goluri.
După aproape trei ani, Reşiţa şi Timişoara s-au reîntâlnit într-un meci oficial pe prima scenă a handbalului masculin din România. Sute de suporteri reşiţeni au venit să-şi poarte favoriţii spre o victorie de care lanterna roşie CSM Reşiţa avea nevoie ca de aer. Din păcate, derbiul mult-aşteptat a fost mai dezechilibrat decât se anticipase. Motivaţi de tradiţionala rivalitate regională, rosso-nerii s-au ridicat pe alocuri la înălţimea aşteptărilor, reuşind faze şi goluri spectaculoase – dar, pe ansamblu, echipa mai bună a fost clar Politehnica Timişoara. Elevii lui Pero Milosevic au condus la pauză cu 13-6 şi s-au impus cu 28-18 la capătul unui joc care nu le-a dat mari emoţii. „Vreau să felicit echipa din Timișoara, s-a văzut încă de la început că a venit pregătită și hotărâtă să câștige meciul. După prima repriză, nu pot să zic același lucru și despre noi. Prea mare a fost diferența în prima repriză, o diferență pe care oaspeții au meritat-o. Am făcut zece greșeli tehnice doar în prima repriză și pot spune că i-am ajutat și noi să facă un meci bun. Am avut doar câteva momente în care am jucat agresiv și bine în apărare, dar nu pe tot parcursul meciului. Jucătorii mei n-au făcut în teren ceea ce am muncit la antrenamente. În repriza a doua echipa Timișoarei a jucat exact cum trebuia, și-a menținut diferența de pe tabelă și a abordat jocul lejer. Eu zic că putem mai mult, dar le-am spus ceva în vestiar la băieți: le-am spus că dacă aș mai avea o ultimă dorință în viața mea, aș dori să joc un meci de handbal și să le arăt ce înseamnă să fii un luptător pe teren. Caracterul meu mă obligă să-mi ofer demisia, vom vedea dacă ea va fi acceptată de conducere. Chiar dacă am pierdut patru meciuri la rând, nu este neapărat o problemă scorul. Problema este că nu învățăm din greșelile pe care le-am făcut. Nu caut scuze și nu spun că n-am jucători. Există doar vreau sau nu vreau. Ori nu fac eu ceva bine, ori nu știu să le transmit. Sau ei nu vor sau nu știu să primească informațiile și energia pe care vreau eu să le transmit. O să vedem și vom face o analiză. Sunt de 30 de zile de când am venit și pot spune că Reșița este al doilea oraș al meu. Iubesc și respect Reșița, și nu mi-a plăcut modul cum ne-am comportat noi în timpul meciurilor de când sunt eu aici. Nu mă refer la puncte, mă refer doar la atitudine. Atitudinea este cel mai important lucru, și noi n-am avut atitudine”, a declarat la final antrenorul reșițean Bojan Butulija.


Joia viitoare, în ultima etapă a turului, rosso-nerii reşiţeni vor evolua în deplasare, la Dunărea Călăraşi. Prima jumătate a sezonului regulat se încheie odată cu runda a 13-a, dar Liga Zimbrilor va continua cu încă o etapă din retur, rundă în care CSM Reşiţa va juca tot afară, pe 12 decembrie, la HC Buzău.

Post Author: Valerius Hora

Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *