Idei pentru masa de Anul Nou: păstrăv afumat de Caraș-Severin


Una dintre superstițiile de Anul Nou spune că în noaptea de Revelion este musai să se mănânce pește, pentru a trece mai ușor printre greutățile anului. De acum cărășenii pot încerca o nouă specialitate, și anume păstrăv afumat, aceasta este pusă la dispoziție de către Direcția Silvică doar la comandă.
Direcția Silvică din Caraș-Severin vine pe piață din Banatul de munte cu o specialitate aparte: păstrăv afumat. Instituția a achiziționat recent două celule de afumat pește pe care le-a distribuit păstăvăriilor din Topleț și Valea Bei.
Mai întâi păstrăvul se pune în sare timp de 2 ore, după care se pune în afumătoare și se afumă cu lemn de cireș și cetină de brad, peștele trebuie lăsat la temperatura constană de 40 de grade C timp de 24 de ore.
Un kilogram de păstrăv afumat costă 60 lei, iar doritorii pot comanda la instituție, aceștia trebuie să plătească în avans contravaloarea păstăvului viu de 18 lei/kg.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*