În Caraș-Severin sunt 15 centre de examinare pentru cei peste 2.100 de elevi care vor susține examenul de Bacalaureat

Pentru cei 2.180 de elevi din clasele terminale care vor susține examenul de Bacalaureat, au fost stabilite 15 centre de examinare la nivelul județului Caraș-Severin.

În această perioadă, inspectorii școlari vor monitoriza unitățile de învăţământ din județ în ceea ce privește prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu virusul COVID-19, în contextul revenirii la școală a elevilor din clasele terminale în perioada 2-12 iunie, pentru pregătirea examenelor naționale.

Va exista o procedură proprie în care se va realiza igienizarea și dezinfecția unității de învățământ, precum și propriul circuit de intrare și ieșire al elevilor, a personalului didactic/didactic auxiliar/nedidactic.

Va exista un grafic de desfășurare a activităților la care participă elevii în unitatea de învățământ care va cuprinde activitatea în sine, ziua și ora.

Se va verifica asigurarea materialelor de igienă și protecție sanitară, precum și respectarea măsurilor igienico –sanitare.

Și nu în ultimul rând, se vor lua măsuri privind informarea si consultarea cadrelor didactice, personalului auxiliar, personalului nedidactic, dar și elevilor, pentru organizarea în bune condiții a activităților desfășurate.

Comisiile de bacalaureat și evaluare au obligația aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securității igienico-sanitare a elevilor și a întregului personal implicat în desfășurarea examenului național de Bacalaureat.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *