Încă 7,5 milioane lei pentru drumurile cărășene


Bugetul Consiliului Judeţean Caraş-Severin a fost rectificat pozitiv, luni, în şedinţă ordinară, cu suma de aproape 7,5 milioane lei, banii urmând a fi alocaţi pentru întreţinerea drumurilor judeţene.

Consilierii județeni au aprobat în şedinţa ordinară a forului deliberativ o nouă rectificare a bugetului propriu al judeţului. 7,5 milioane de lei au intrat în conturile palatului administrativ, banii fiind primiţi de la Ministerul Dezvoltării în contul unor cheltuieli în urma efectuaării lucrărilor la drumurile de acces spre deponeul Lupac şi spre staţiile de transfer din Bozovici, Oţelu Roşu şi Pojejena. „Am considerat că este firesc ca banii să îi alocăm Direcţiei de Drumuri Judeţene. Când am aprobat bugetul acestei direcţii, în valoare de 19 milioane lei, am alocat şi sumele necesare pentru întreținerea drumurilor județene și comunale. Din acești bani, s-a făcut un grafic pentru reparația unor tronsoane de drumuri județene. Au fost prevăzute reparații pe majoritatea dintre ele, au început procedurile, însă estimarea pe care conducerea Direcției de Drumuri Județene a făcut-o atunci este depășită. Mai era nevoie de o suplimentare de 2 milioane de lei. Din cei aproximativ 7,5 milioane alocați prin rectificarea de buget făcută astăzi, Direcţia își propune să aloce 5 milioane de lei pentru lucrări de reparații pe alte tronsoane care nu au fost cuprinse în prima etapă. Anul trecut am avut 7 milioane de lei pentru întreținere pe timp de vară (11 milioane în total), acum avem peste 20 de milioane, de trei ori mai mult decât anul trecut! Vreau ca aceşti bani să fie cheltuiţi cu folos şi mai ales să se vadă în lucrările ce se vor face în judeţ”, a spus preşedintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Liberali nu au ratat ocazia pentru a atrage atenția asupra faptului că unele lucrări la drumurile județene nu sunt la calitatea care ar fi de dorit, iar pe viitor cei responsabili de starea drumurilor ar trebui să fie mai atenți la lucrările ce se efectuează.„Eu am fost personal pe anumite drumuri care s-au reparat anul trecut, iar acum starea lor este la fel de rea. De aceea, deşi s-a alocat cu doar 2 procente mai mult decât anul trecut, e bine că există bani, dar aşteptăm ca lucrările să fie şi de calitate, reparaţiile să nu se mai facă superficial“, a spus Mircea Teodorescu, liderul de grup al liberalilor cărășeni.

Anul trecut, banii proveniţi de la Guvern din TVA pentru întreţinere drumurilor judeţene pe timp de iarnă şi pe timp de vară erau în sumă de aproximativ 11 milioane lei, anul acesta, suma provenită de la Guvern a fost mai mare, de circa 19 milioane lei, la care se adaugă cele 7,5 milioane lei aprobate în şedinţa de luni, adică un total de 26,5 milioane lei.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *