Încă o persoană s-a vindecat de COVID-19!

Situația COVID-19 din Caraș-Severin este din ce în ce mai bună. Este a 15-a zi de când nu a fost înregistrat niciun nou caz de infectare cu acest virus, deci, continuăm să avem 112 persoane testate pozitiv.

De asemenea, încă o persoană a fost declarată vindecată de infecție cu acest virus și avem până acum 92 de persoane vindecate, 41 la Reșița și 51 la Caransebeș, dar și 11 cărășeni vindecați în Timiș. Astfel, o singură persoană se mai află internată în Caraș-Severin, mai exact la Reșița.

În Caraș-Severin s-au efectuat 1.622 teste, iar numărul testelor efectuate pe întreg teritoriul României este de peste 484.000.

Situația persoanelor izolate și carantinate ne arată că la această oră avem 3.840 de persoane izolate și 9 persoane carantinate. În ultimele 24 de ore, au ieșit din izolare 383 de persoane și din carantină o singură persoană.

Pe teritoriul României, în ultimele 24 de ore, 196 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu acest virus, iar numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 20.103. Dintre persoanele confirmate pozitiv 14.145 au fost declarate vindecate.

În România, în carantină sunt 2.395 de persoane, iar 95.847 sunt în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 453 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.094 la linia TELVERDE.

Din păcate, în ultimele 24 de ore, 9 persoane au decedat din cauza infecției cu acest virus, iar numărul total al deceselor a ajuns la 1.308.

Respectați purtatul măștii în spațiile publice închise, acceptați termometrizarea ca pe un minim triaj epidemiologic, păstrați distanța socială de siguranță, evitați aglomerațiile și dezinfectați-vă mâinile frecvent, ca și până acum. Toate aceste măsuri sunt luate pentru siguranța dvs. și vor duce rapid, dacă sunt respectate, la o normalizare a vieții noastre, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin.

Cetățenii trebuie să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

 

Cetățenii trebuie să stie că toate datele sunt oficiale și sunt transmise de către Grupul de Comunicare Strategică și Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin!

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *