Încep emoțiile pentru absolvenții de liceu care susțin, începând de mâine, examenul maturității


Încep emoțiile pentru absolvenții de liceu care susțin, începând de mâine, examenul maturității. 291 de absolvenți de clasa a XII-a s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului în Caraș-Severin.
În Banatul de munte 291 de absolvenți de liceu își vor încerca din nou norocul la examenul de baclaureat. În Caraș-Severin examenul maturității se va desfășura la trei unități de învățământ: Liceul tehnic din Reșița, Liceul Tehnologic Dacia din Caransebeș și Liceul Tehnologic Mihai Novac din Oravița.
Mâine 21 august va avea loc proba scrisă la limba și literatura română, joi 22 august se va desfășura proba la limba și literatura maternă, vineri 23 august candidații vor trebui să rezolve cerințele probei obligatorii a profilului, istorie pentru cei de la uman și matematică pentre cei de la real, iar luni 26 august va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. În perioada 27 august-3 septembri vor avea loc probele de evealuare a competențelor de comunicare în limba română, o limbă de circulație internațională și a competențelor digitale, și tot în 3 septembrie se vor afișa primele rezultate ale sesiunii de toamnă a examenului de baclaureat, iar în 7 septembrie vor fi afișate rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor.
Conform calendarului național de desfășurare a examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, în județul Caraș-Severin avem două centre de examen: la Colegiul Tehnic din Reșița, unde mâine la proba scrisă la limba și literatura română avem înscriși 125 de candidați, respectiv la Liceul Tehnologic Dacia din Caransebeș, cu subcomisie la Liceul Tehnologic Mihai Novac din Oravița; pentru Liceul Tehnologic Dacia Caransebeș ca și centru de desfășurare a examenului, avem înscriși 117 candidați pentru proba de mâine, iar ca și centru de examen la Liceul Tehnologic Mihai Novac din Oravița, mâine, avem înscriși 49 de candidați. Ca și centru de evaluare vom corecta, ca de obicei, lucrările dintr-un alt județ, centrul zonal de evaluare fiind la Colegiul Economic al Banatului Montan”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ, Ion Moatăr.
În sesiunea din vară a bacalaureatului peste 1050 de absolvenți de clasa a XII-a au obținut note peste 6 la sesiunea de vară a Bacalaureatului. Rata de promovare este de 61,90% în Banatul de munte.
foto: arhiva

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *