Infecția cu coronavirus, infirmată! Rămâne sau nu în carantină tânărul asistent din Germania?


Autoritățile județene au fost puse pe jar odată cu apariția unei posibile infectări cu coronavirus. Mai multe persoane au fost puse în carantină, iar rezultatele analizelor au fost așteptate cu sufletul la gură.
Locuitorii din Reșița pot respira ușurați după ce suspiciunea de coronavirus a fost infirmată de analizele de laborator. Totuși posibilitatea infectării a declanșat o serie de mecanisme la nivelul județului: s-a creat o celulă de criză și zeci de oameni au fost puși sub supraveghere medicală, printre aceștea s-au numărat 16 angajați ai spitalului, medici, asistenți și infermieri, care au intrat în contact cu tânărul de 25 de ani care era suspect de infecție cu coronavirus, dar și părinții și rudele acestuia.
„Pacientul nu este infectat cu coronavirus. (…) Pacientul a avut o infecție, o rinită de sezon, pe care a contactat-o undeva”, a spus managerul de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, potrivit Mediafax.
Reamimintim că un bărbat de 25 de ani s-a prezentat seara trecută la UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Resita, spunând că are febră și tușește sec. El le-a mai povestit personalului medical că lucrase în Germania ca asistent medical unde îngrijise o familie suspectă că ar fi infectată toți cu coronavirus. Conform protocolului, bărbatul a fost izolat imediat și transportat cu o mașina specială de transport contaminați la Clinica de boli infecțioase din Timișoara. „Întreaga acțiune, de la primirea pacientului suspicionat de infecție cu coronavirus și până la predarea acestuia cadrelor medicale din Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» din Timișoara, a decurs impecabil, respectându-se întocmai protocolul pentru coronavirus. (…) Întreaga acțiune dovedește, încă o dată, că Spitalul Județean de Urgență Reșița are capacitatea de a gestiona cele mai dificile situații medicale, dar și faptul că cetățenii județului pot avea încredere deplină în calitatea actului medical și competența personalul“, a precizat managerul SJU Reșița Waldemar Murgu.
Reprezentanții Societății Române de Microbiologie au declarat că tânărul ar stea în condiţii de izolare la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile, adică a intervalului recomandat de Organizației Mondiale a Sănătății.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *