Infirmieră din Caransebeș trimisă în judecată pentru trafic de influență


7000 de euro au plătit, împreună, trei persoane din municipiul de pe Timiș și Sebeș pentru a fi angajate în cadrul Spitalului Municipal de Urgențe din Caransebeș. Infermiera care primea și intermedia negoțul cu slujbe la unitatea spitalicească a fost trimisă în judecată.
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au finalizat rechizitoriul față de o persoană angajată a spitalului din Caransebeș care este acuzată de trafic de influență, aceasta fiind trimisă în judecată. Conform procurorilor: „în calitate de infirmieră, în cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, a pretins şi primit, în perioada 2017-2018, suma de 2500 euro şi o sticlă de whiskey de la o persoană, suma de 1000 de euro de la un al inculpat, precum şi a sumei de 3500 euro de la o a treia persoană, în schimbul exercitării pretinsei influenţe asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, pentru a-i determina să-i declare pe cei trei cumpărători de influenţă să fie admişi pe nedrept la concursurile de ocupare a posturilor vacante ale unităţii medicale”
În cauză s-a beneficiat de sprijinul DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin. Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *