Înotătorii reșițeni, fruntași la Cupa României

După mulți ani de pauză, Cupa României la înot pentru seniori, tineret și juniori a reintrat în calendarul competiţional intern, gazda competiţiei fiind municipiul Braşov. Peste 180 de sportivi de la 38 de cluburi au participat la întrecerile desfăşurate în bazinul olimpic „Mihai Mitrofan” – iar între competitori s-au aflat şi reprezentanţii grupării sportive CSS Reşiţa. Înotătorii din urbea de pe Bârzava, sportivi antrenaţi de Nadia Câmpan, au avut o comportare foarte bună, concretizată prin opt medalii: trei de aur, trei de argint şi două de bronz.
Nu mai puţin de şase medalii a cucerit Denis Popescu. Reşiţeanul prezent anul acesta la FOTE şi-a confirmat valoarea, reuşind să-şi adjudece trei medalii de aur, la 200 m spate juniori şi tineret, şi la 100 m spate juniori. Denis a mai cucerit argintul la 200 m spate tineret şi 50 m spate juniori, precum şi o medalie de bronz la 200 spate seniori. Foarte bine a înotat şi colegul său Erwin Schmelas, cu două medalii la juniori: argint în proba de 50 m liber şi bronz la 100 m liber.

“Sunt rezultate foarte bune, ținând cont că am avut la dispoziție doar o lună de antrenamente. A fost o bună pregătire pentru Campionatul Național în bazin scurt, ce va avea loc la Miercurea Ciuc, în perioada 7-10 noiembrie”, a declarat antrenoarea Nadia Câmpan.
Pentru înotătorii reşiţeni, următorul concurs important are loc acasă, chiar în acest weekend. Tradiţionala competiţie „Cupa Banatul – Memorial Ioan Schuster” va reuni mâine la start circa 300 de concurenți din țară și de peste hotare.
„Sunt în total aproximativ 300 de concurenți, dintre care 80 din străinătate, de la Zrenjanin, Kikinda, Harkany, Ada și Pancevo. De asemenea vor fi sportivi din țară, de la Arad, Timișoara, Alba Iulia, Hunedoara și Reșița. Sperăm să fie o competiție de un înalt nivel, așa cum a fost și la edițiile precedente. Mulțumim Consiliului Județean Caraș-Severin, alături de care am realizat acest proiect pentru desfășurarea competiției. Ne-a asigurat sumele necesare pentru plata cazării și mâncării delegațiilor străine. Nu există limită de vârstă la această competiție”, a precizat Marius Crețeanu, directorul CSS Reșița.

Post Author: Valerius Hora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *