Înscrierea copiilor la grădiniţă sau la clasa pregătitoare se va face online

În contextul epidemiei de coronavirus, pentru a proteja copiii, părinții și cadrele didactice, înscrierile la grădiniță sau la clasa pregătitoare se vor face online.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că evaluarea psihosomatică a elevilor care se înscriu în clasa pregătitoare va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere din partea părinților și o fișă eliberată de la grădiniță. Decizia autorităților a fost luată tocmai pentru evitarea cozilor care se formau în anii trecuți la depunerea dosarelor.

Părinții ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare. Cei ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv pot să își înscrie copiii în învățământul primar la clasa pregătitoare dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Actele necesare înscrierii la clasa pregătitoare sunt: cerere-tip de înscriere, copie după actul de identitate al părintelui sau tutorelui legal, copie a certificatului de naștere al copilului, declarație pe proprie răspundere a părinților sau tutorilor legali în legătură cu dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare a copilului pentru parcurgerea clasei pregătitoare și fișa completată de grădiniță pe care au frecventat-o.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *