Inspectorii sanitar-veterinari și pentru siguranța alimentelor, în control la unitățile de alimentație publică!

Inspectorii sanitar-veterinari și pentru siguranța alimentelor desfăşoară o acţiune la nivel naţional, în contextul semnării ordinelor comune între Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, pentru verificarea cerințelor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind funcţionarea unităţilor de alimentaţie publică în cadrul cărora se comercializează produse alimentare către consumatorul final, în perioada stării de alertă.

Măsurile impuse de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor şi Ministerul Sănătăţii au menirea de a garanta consumatorilor un loc sigur prin care nu se expun vreunui pericol care să le afecteze sănătatea.

Controalele, atât la nivel național, cât și în județul Caraș-Severin, vor continua pe toată durata stării de alertă, iar în cazul în care se constată nereguli care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor se vor aplica sancţiuni care pot duce chiar şi la suspendarea activităţii economice a unităţii respective.

Cetățenii trebuie să știe că, dacă sesizează nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, pot apela numărul de telefon al Call Center-ului A.N.S.V.S.A, 0800 826 787. Acesta poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *