Investiții la păstrăvăriile din Banatul de Munte!


Păstrăvăriile din Caraş-Severin au încheiat anul pe profit, fapt pentru care conducerea Direcţiei Silvice din judeţ a început o serie de investiţii specifice sectorului salmonicol.
Păstrăvăriile din Banatul de munte au primit o serie de aparate și echipamente pentru a diversifica sortimentele de păstrăvi de consum şi pentru comercializarea către populaţie și firmele specializate. Printre aparatele achiziționate de Direcția Silvică din Caraș-Severin se numără un aparat de eviscerat, aparat de vidat, maşini de produs fulgi de gheaţă, două camere frig şi două celule de afumat păstrăvi. „Anul 2018 a fost unul de vârf în ceea ce priveşte investiţiile specifice sectorului salmonicol, astfel că, până în prezent, am achiziţionat aparat de eviscerat, aparat de vidat, maşini de produs fulgi de gheaţă, o investiţie de 33 mii lei, două camere frig, atât de congelare, cât şi de refrigerare, care au costat circa 36 mii lei fără TVA, precum şi două celule de afumat păstrăvi. Toate acestea, în scopul diversificării sortimentelor de păstrăvi de consum şi pentru comercializarea către populaţie, dar şi pentru firmele specializate. În această perioadă suntem în perioada de verificări, pentru ca în final să obţinem un sortiment agreat, iar primul care va fi scos pe piaţă va fi păstrăvul afumat”, a declarat şeful Serviciului Vânătoare şi Salmonicultură, ing. Traian Roşu.
Potrivit şefului Serviciului Vânătoare şi Salmonicultură din Caraş-Severin, investiţiile pe această linie vor continua şi în 2019, astfel încât fiecare păstrăvărie să fie dotată, în acest sens, cu cele necesare. De asemenea, pe viitor, la Topleţ, unde există deja şi documentaţia necesară, vor începe lucrările de reabilitare şi modernizare a întregii păstrăvării, în scopul măririi capacităţii de producţie, pentru a se putea ieşi pe piaţă cu mai mult păstrăv, ceea ce va duce şi la o creştere a veniturilor.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*