Ioan Popa a pus gând rău „favelelor” din jurul Reșiței


Închirierea terenurilor devine o problemă atât pentru primăria Reșița cât și pentru chiriași. Municipalitatea a suspendat prelungirea contractelor de închiriere până la actualizarea Planului Urbanistic Genereal al Reșiței. De acum foștii chiriași sunt îngrijorați și au venit să ceară socoteală primarului.
Închirierea terenurilor din Reșița pe care oamenii și amenajat grădini este o temă recurentă în mandatului lui Ioan Popa, primarul municipiului de pe Bârzava. În cea mai recentă ședință a Consiliului local acesta a propus suspendarea prelungirii contractelor de închiriere a terenurilor din intravilanul și extravilanul orașului, lucru care a atras nemulțumirea mai multor chiriași. „Eu reprezint în jur de 200-250 de chiriași din zona Canton-Renk. Dvs ați spus că aveți probleme în Moroasa și pe Calea Caransebeșului. Înțelegem le suspendați până se clarifică situația, dar cu celălalte până la 500… Numai de la noi sunt 250 de contracte, iar media pe chirie este de 400 lei/an. Strică la bugetul primăriei 100.000 lei care se încasează? Eu de exemplu plătesc 600 lei/an, la fel și vecinii mei. Banii intră în bugetul primăriei! Zonele unde aveți dvs de investit, suspendați până se clarifică problemele” a declarat Jean Zimța, unul dintre chiriași.
Primarul Reșiței, Ioan Popa, spune însă că aceste contracte crează probleme atunci când vine vorba de proiecte europene, și de asemenea sunt inestetice. Edilul municipiului de pe Bârzava vrea să adauge noi clauze în contractul de închiriere care să specifice evacuarea imediată a chiriajului în caz de investiții.
„De cele mai multe ori nu vorbim de grădini! Dacă am vorbi despre grădini împrejmuite cu gard și în care se văd răsaduri de roșii, castraveți, ceapă, etc., ar fi una, dar știm foarte bine că dacă ne ducem de jur-împrejurul orașului vom vedea de fapt tot felul de favele braziliene, în care oamenii și-au dus tot ce nu au nevoie pe acasă. Sunt câini pe care-i adăpostesc, pe care-i hrănesc care nu sunt sterilizați și care continuă să se înmulțească și iarna coboară la tomberoane. Știu este greu, odată ce ai dat să iei înapoi, dar am dorit să suspendăm aceste contracte, iar pentru cine spune că primăria câștigă niște bani vă spun că 3 terase din centrul civic ne aduc o sumă de bani, din închirieri, similară cu 600 de contracte de grădini”, a declarat Ioan Popa , primarul municipiului Reșița.
Prelungirea contractelor de închiriere a terenurilor în intravilanul și extravilanul municipiului va rămâne suspendată până la actualizarea Planului Urbanistic Genereal al Reșiței.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*