Ioan Popa generos cu PSD-ul: „Le mai lăsăm treptele câteva zile”


Ioan Popa, primarul Reșiței, este generos cu Partidul Social Democrat, mai exact edilul-șef a declarat că le va lăsa scările câteva zile. Asta după ce strada George Enescu, unde se află sediul formațiunii politice, a intrat într-un amplu proces de modernizare.
Șase străzi din cartierul Lunca Pomostului vor intra într-un proces de modernizare, printre acestea numărându-se și str. George Enescu cea pe care se află și sediul filiale județene a Partidului Social Democrat, acolo unde încă de ieri utilajele au început lucrările. Conform primarului Ioan Popa, reprezentanții PSD au cerut să le mai lase o cale de acces în sediu, solicitare la care Popa a răspuns cu generozitate.
„Chiar am avut o solicitare să mai lăsăm un pic treptele de la PSD, că au o ședință, ceva. Am zis da, ok. Suntem generoși, le mai lăsăm treptele câteva zile, după care va trebui să intervenim”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.
Ioan Popa a vorbit pe larg despre modernizarea celor șase străzi din cartierul Lunca Pomostului. Unele străzi se vor transforma radical: de pe strada Nicolae Titulescu va dispărea așa numita „piață mică”, iar în locul ei va fi construită o piațetă cu bănci, alei și fântâni cu jocuri de apă, iar pe strada Gratz va fi amenajat un sistem de drop-off în care părinții vor opri își vor lăsa copiii la școală și vor pleca fără să încurce circulația.
Avem cel puțin două mari șantiere, care sunt pe fonduri europene. Piața centrală, centrul civic, aceste 2 ha și jumătate în care se lucrează, ați văzut, într-un ritm alert. Termenul limită este august. Și în același timp avem un alt șantier deschis, cele 6 străzi din Luncă, cele care unesc bulevardele, modernizarea lor. S-a început cu strada Gratz și cu str. George Enescu. Strada Gratz are niște chestiuni foarte interesante și inovative. De exemplu niște parcări drop-off, adică oprește-lasă-pleacă, adică vine părintele lasă copilul și a plecat fără să stea spate în spate și să aștepte unii după alții. Proiectul de străzi are termen și mai scurt decât centrul civic: 6 luni”, a mai precizat edilul-șef al municipiului de pe Bârzava, Ioan Popa.
Valoarea lucrărilor pentru modernizarea centrului civic este de peste 27,3 milioane de lei, iar modernizarea celor 6 străzi din Lunca Pomostului de peste 8,8 milioane de lei.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *