La Mulţi Ani, Bryan Adams!

Bryan Adams este unul dintre cei mai faimoşi cântăreţi şi compozitori canadieni, iar printre marile lui pasiuni se numără fotografia, realizând în acest sens câteva expoziţii. Cele mai cunoscute albume ale sale sunt Reckless, 18 till I die, Waking up the neighbours.

Adams s-a născut la 5 noiembrie 1959 în Kingston, Ontario, din părinţi englezi, dar are rădăcini malteze din partea bunicii sale.

În anii `60, datorită tatălui său, care lucra ca diplomat pentru statul canadian, a avut norocul să meargă alături de familia sa în multe ţări.

Interpretul a primit Ordinul Canadei pentru contribuţia adusă muzicii şi pentru activităţile sale filantropice. Compoziţiile sale au fost nominalizate de trei ori la Oscar, iar în 2007 şi la Globurile de Aur, pentru a cincea oară, pentru piesa din filmul Bobby.

Primul album al său, care îi poartă numele, a fost lansat în februarie 1980. Cel de-al doilea a fost scos pe piaţă numai un an după aceea şi se numeşte, You want it you got it. Cel mai mare succes comercial de la începutul carierei sale l-a înregistrat cu materialul lansat în 1983, Cuts like a knife. Albumele sale următoare au fost premiate cu platină, aşa cum este şi exemplul lui Into the fire, din 1987.

Everything I do, I do it for you, piesa care s-a clasat pe primul loc timp de 16 săptămâni consecutive în UK Single Charts a rămas şi până astăzi un record. Melodia a fost inclusă pe albumul Waking up the neighbours, lansat pe piaţă în 1991. Aceasta a fost şi coloana sonoră a filmului Robin Hood: prinţul hoţilor, cu Kevin Costner în rolul principal.

Următorul material a fost un „best of” care conţinea însă şi melodia Please forgive me. Tot în 2003, Bryan Adams a mai înregistrat hitul All for love, împreună cu Rod Stewart şi Sting. Acesta a intrat pe coloana sonoră a filmului „Cei trei muschetari”.

Din 1996 şi până în 1999, Adams a lansat câte un album în fiecare an. Cel mai de succes a fost `18 till I die` care conţinea şi piesa Have you really loved a woman?, ce a devenit ulterior coloana sonoră a peliculei Don Juan de Marco cu Johnny Depp şi Marlon Brando.

După o pauză de şase ani, Adams a revenit pe piaţa muzicală în 2004 cu albumul `Room Service`. Acesta a înregistrat un mare succes în Europa, clasându-se pe locul întâi în topuri.

O mare parte din muzica lui Bryan Adams a fost fie scrisă special pentru filme sau pentru a intra pe coloana sonoră a 42 de pelicule.

17 martie 2008 este data la care artistul a lansat albumul `11`, iar primul extras `I thought I`d seen everything` se bucură de un mare succes.

Adams este vegetarian strict, a avut apariţii episodice în două filme, iar în prezent locuieşte în Anglia.

Marea sa pasiune o reprezintă fotografia, iar lucrările sale au fost publicate în ediţia britanică Vogue, în L`uomo Vogue, Vanity Fair, Harper`s Bazaar, Esquire şi multe altele.

Ca fotograf, Bryan a lucrat cu Robert Plant, Joss Stone, Placido Domingo, Celine Dion, Moby, Amy Winehouse şi Morrisey.

Sursa: wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*