La Mulți Ani Candy Dulfer!

Candy Dulfer s-a născut în 1969 în familia saxofonistului olandez Hans Dulfer. Încă din frageda copilărie acesta i-a insuflat fiicei sale dragostea pentru munca unor mari muzicieni de jazz ca Coleman Hawkins, Sonny Rollins, Dexter Gordon.

Candy însăși a început să învețe să cânte la vârsta de șase ani. Primul ei instrument a fost saxofonul soprană – cea mai mică varietate de saxofoni. Fata a progresat destul de repede, iar la șapte ani cânta deja în trupa din orașul olandez Zuiderwaude „Jeugd Doet Leven”. Puțin mai târziu, în 1982 (pe atunci avea doar doisprezece ani), a câștigat cu succes prestigiosul eveniment muzical – North Sea Jazz Festival.

La 14 ani, Candy și-a creat propria trupă, Funky Stuff. Iar când a împlinit optsprezece ani, i-a fost încredințată să joace la actul de deschidere al cântăreței Madonna. De remarcat este faptul că, în viitor, Dulfer a colaborat în mod repetat cu vedete de talie mondială. Destul de des, ea a putut fi văzută pe aceeași scenă cu artistul american Prince. Candy a mai lucrat cu Beyonce, Black Eyed Peas, Van Morrison, Pink Floyd, Lionel Richie, Aretha Franklin etc.

În 1989, Candy Dulfer a devenit celebră în întreaga lume. Acest lucru s-a întâmplat după ce a fost publicată piesa „Lily was here”, pe care a înregistrat-o cu fostul membru al trupei Eurythmics, Dave Stewart, pentru filmul olandez „Cashier” (regia Ben Verbong).

Lansat un an mai târziu, albumul său de debut „Saxualitatea” Dulfer a cimentat succesul. În total, a vândut un milion de exemplare și a fost chiar nominalizat la un premiu Grammy.

În următorii zece ani, Candy a înregistrat încă patru albume – „Sax a go go” (1991), „Big Girl” (1993), „For The Love Of You” (1997), „Girls Night Out” (1999). Deși nu au mai avut succes la fel ca primul, au ocupat totuși locuri importante în topurile americane și europene. De exemplu, albumul „For The Love Of You” a stat mai mult de patruzeci de săptămâni în topurile Billboard.

În 2001, a lansat un album live, „Live In Amsterdam”. În 2002, a apărut albumul „Dulfer & Dulfer”, în 2003 – discul „Right In My Soul”, în 2007 – „Candy Store”, în 2009 – „Funked Up & Chilled Out”, iar în 2011 „Crazy”.

Cel mai recent album de până acum – „Together” – a fost lansat în 2017. În ultimii ani, Candy și-a scris propria biografie.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *