La Mulţi Ani, Diana Jean Krall!

Diana Jean Krall s-a născut pe 16 noiembrie 1964 la Nanaimo, British Columbia Canada si este o cantareata si pianista de jazz, cunoscuta pentru vocea sa.

De-a lungul carierei a vandut mai mult de 6 milioane de albume in US si peste 15 milioane in intreaga lume. A vandut de asemenea mai multe albume decat orice alta cantareata de jazz intre 1990 si 2000.

Pe 11 decembrie 2009 revista Billboard a numit-o a doua artista de jazz in decada 2000-2009, stabilindu-se ca una dintre cele mai bine vandute artiste din timpul ei.

Este singura cantareata de jazz care are 8 albume care au debutat in fruntea topului Billboard Jazz Albums. Pana in prezent a castigat trei premii Grammy si opt premii Juno. In 1993 Krall a lansat primul sau album “Stepping Out”, care a atras atentia lui Tommy LiPuma care a produs cel de-al doilea album al sau “Only trust your heart” in 1995. Cel de-al treilea album al sau “All for you: A dedication to the Nat King Cole Trio” lansat in 1996, a fost nominalizat la Grammy, iar “Love scenes” a devenit repede un hit.

In 2001 a inceput un turneu mondial, concertul de la Paris Olympia a fost inregistrat si lansat ca prima sa inregistrare live “Diana Krall-Live in Paris”. Dupa ce s-a casatorit cu Elvis Costello a lucrat impreuna cu el si au lansat albumul “The Girl in the Other Room” in aprilie 2004. A cantat alaturi de Ray Charles pe melodia “You don’t know me” de pe albumul acestuia “Genius loves company”.

In mai 2007 a aparut intr-o campanie publicitara pentru Lexus. A cantat de asemenea “Dream a little dream of me” cu acompaniamentul pianistului Hank Jones. Ultimul sau album “Quiet nights” a fost lansat pe 31 martie 2009.

Diana Krall a produs de asemenea albumul Barbrei Streisand “Lovei is the Answer” lansat pe 29 septembrie 2009.

Diana Krall a devenit cunoscuta datorita talentului sau, fiind una dintre cele mai bune cantarete de muzica jazz, care a cunoscut faima in intreaga lume prin intermediul concertelor sustinute in multe tari. Diana este faimoasa deoarece este foarte talentata si una dintre cele mai apreciate artiste, care a castigat numeroase premii si a lansat multe albume ce au adus-o in atentia presei.

Diana Krall nu este doar o femeie foarte talentata ci si una foarte frumoasa, care a cucerit publicul din intreaga lume, fiind foarte apreciata pentru realizarile din plan profesional. Ne place Diana deoarece a reusit sa fascineze cu muzica sa, fiind una dintre cele mai bune artiste din domeniu.

Sursa: biografii.famouswhy.ro

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *