La Mulţi Ani, Patricia Kaas!

Patricia Kaas (n. 5 decembrie 1966, Forbach, Franţa) este o cântăreaţă, cantautoare şi compozitoare franceză. Patricia Kaas a crescut în Stiring Wendel, un oraş între Forbach şi Saarbrücken, iar primul său mare succes l-a avut în cadrul unui concurs de căutare a tinerelor talente. Fiind remarcată de compozitorul-arhitect Bernard Schwartz, interpreta a debutat în 1985, fără să se bucure de succes.

Ulterior, Patricia Kaas devine cunoscută şi apreciată graţie materialelor sale discografice, care au fost comercializate în peste şaisprezece milioane de exemplare la nivel internaţional. Discografia sa cuprinde opt albume de studio, cele mai proeminente discuri fiind Mademoiselle chante… (1998), Scène de vie (1990) şi Je te dis vous (1993).

Interpreta este recunoscută pentru vocea sa gravă, caracteristică altistelor. Având un timbru uşor gutural, Kaas a fost adesea comparată cu Marlene Dietrich sau cu Édith Piaf.[9][10] Cântăreaţă câştigătoare a multiple distincţii şi merite, Kaas debutează ca actriţă în pelicula And now… Ladies And Gentlemen (2002).

Sursa: wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *