La Reșița sistemul Bike Sharing este funcțional. Se pot folosi bicicletele!

La Reșița transportul cu bicicleta a devenit o realitate. 60 de biciclete sunt puse la dispoziția reșițenilor și vizatotorilor. Ele pot fi luate prin intermediul sistemului Bike Sharing din patru stații, două aflate în centrul orașului și două în Govândari, la Intim și Victoria. Transportul prin intermediul bicicletelor poate fi o alternativă a transportului în comun, încurajând totodată mișcarea și sportul. Sistemul de Bike Sharing are ca scop principal utilizarea bicicletei ca variantă de mobilitate ecologică, din punct de vedere al reducerii emisiilor de carbon, reprezentând totodată și o diversificare a modului de a petrece timpul liber, atât pentru locuitorii municipiului cât și pentru vizitatori. Echipamentul poate fi utilizat în următoarele condiții:
⦁ utilizatorii trebuie să se înregistreze în sistem prin aplicația LINKA GO. Aplicația pentru deblocarea bicicletelor poate fi descărcată din Google Play și APP Store.
⦁ Pentru a crea contul, utilizatorul va trebui sa furnizeze numele, prenumele, o adresă de email validă si numărul de telefon.
⦁ Înainte de folosirea bicicletei ultilizatorii vor trebui să accepte Termenii și Condițiile aplicației Linka Go, precum si cei ai propriului regulament de funcționare al administratorului, Primăria Reșița. Utilizatorul NU poate folosi bicicletele dacă nu este de acord cu toți termenii, și toate condițiile din convenție. Acordul se da în cadrul aplicației.
Utilizarea bicicletelor este gratuită.

INFORMAȚII PRIVID UTILIZAREA
Ridicarea și returnarea echipamentelor se poate face de la oricare din cele patru stați de biciclete în regim self-service. (Centrul Civic- 2 puncte, Stație Intim- 1 punct, Parcul Tricolorului- 1 punct)
Durata unei sesiuni de utilizare este de maxim patru ore, după care trebuie returnate. Nereturnarea în cel mult 12 ore de la finalizarea sesiunii de utilizare se poate considera suspiciune de furt iar în acest caz vor fi sesizate organele competente pentru începerea procedurilor legale de recuperare a echipamentului. În consecință, se va proceda la suspendarea contului emis pe numele utilizatorului până la soluționarea cauzei.
Reactivarea contului se va face în termen de 24 de ore de la îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:
⦁ Organele competente nu au reținut în sarcina Utilizatorului presupunerea rezonabilă privind intenția acestuia de a sustrage echipamentul;
⦁ Utilizatorul a returnat de bună voie echipamentul în starea în care l-a închiriat.
Neîndeplinirea cumulativă a celor două condiții, conduce în mod automat la anularea contului emis pe numele Utilizatorului.
În cazul în care se constată dispariția echipamentului, se va stabili cărui Utilizator îi aparține responsabilitatea, iar acesta va trebui să achite “daune interese” reprezentând contravaloarea prețului total de achiziție al bicicletei si costuri administrative de recuperare.
Bicicletele NU se pot utiliza / închiria:
(1) pentru transportul de pasageri;
(2) pentru transportul de substanțe inflamabile, explozive, toxice sau periculoase;
(3) pentru a participa la curse de biciclete;
(4) pentru a fi subînchiriate la terți;
(5) de persoane care sunt sub influența alcoolului sau drogurilor;
(6) în situații de vânt puternic sau furtuni.
Pe toată perioada de utilizare, Utilizatorul trebuie să dețină echipamentul adecvat pentru utilizarea în condiții de siguranță și nu are voie să intervină asupra stării tehnice sau reglajelor echipamentului închiriat, sub sancțiunea angajării răspunderii sale pentru situațiile sau defecțiunile create.
⦁ Intervalul orar de utilizare este 08:00 – 22.00, valabil de luni până duminică.
⦁ Regulamentul integral poate fi vizualizat accesând pe siteul www.primariaresita.ro
⦁ Perioada de funcționare a sistemului va fi întreruptă în lunile de iarnă, cel puțin în perioada 01 noembrie – 30 martie, sau atunci când condițiile meteo nu sunt favorabile, deasemenea bicicletele sunt echipate cu sistem de monitorizare GPS iar beneficiarii acestui sistem sunt rugați să respecte și să trateze mijlocul de transport cu responsabilitate.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *