La Zorlencior prezență de peste 90%, la ora 13.30

Prezența la vot în județul Caraș Severin la ora 13.30 era de peste 23 %, ceea ce înseamnă că au votat peste 61.300 de alegători. La Zorlencior spre exemplu, prezența la vot era la acestă oră de peste 93 %. Și la secțiile de votare de la Calina și Ohabița putem constata o prezență de-a dreptul impresionantă până la jumătatea zilei, de peste 50 % din totatlul alegătorilor.

Foarte harnici, cu o prezență de peste 50 % sunt trecute și secțiile de votare de la Moceriș, Lăpșnicul Mare și Șumița. Astăzi se aleg primarii, consilierii locali, președintele de Consiliu Județean și consilierii județeni. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00. 

Alegătorii își pot exprima dreptul la vot până la ora 21:00, oră la care toate secțiile se închid. Pentru a-și putea exprima votul la alegerile locale, cetățenii trebuie să meargă la secțiile la care sunt arondați și să aibă la ei acte prin care să-și dovedească identitatea. Alegătorii care se prezintă la urne trebuie să poarte mască de protecție în cabina de vot. În cazul în care au uitat masca acasă, autoritățile le pun la dispoziție în secția de votare unde este și dezinfectant.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *