Linie TELVERDE de consiliere psihologică pentru elevi, părinți și cadre didactice

A fost lansată prima linie de consiliere psihologică pe tema COVID-19, pentru cadre didactice, elevi și părinți. Astfel, numerele de telefon 0771.141.767 și 0771.141.750 au devenit numere TELVERDE, gratuite, din orice rețea de telefonie.

De asemenea, specialiștii psihologi răspund în continuare pe grupul creat pe facebook „Ambasador pentru Comunitate”, dar și la adresa de e-mail ambasadorpentrucomunitate@proactaedu.ro.

Acest proiect oferă consiliere psihologică personalizată online și telefonic tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pentru a le fi mai ușor să gestioneze, în această perioadă, rolul pe care îl au în comunitățile din care fac parte, oferă îndrumare personalului didactic, pentru a putea comunica cu familiile și astfel să direcționeze către centrul Proacta EDU cazurile speciale sau situațiile de risc în care se află părinții sau elevii, oferă consiliere psihologică pentru părinți și elevi și oferă familiilor, prin colaborare cu instituțiile abilitate, asistență socială, medicală și juridică.

În cadrul acestui proiect lucrează peste 10 psihologi, în sistem de voluntariat, dar numărul acestora poate ajunge până la 50, în funcție de solicitări. Toate aceste servicii sunt acordate gratuit, respectând măsurile instituite de autorități în această perioadă.

Zilnic se primesc zeci de apeluri din partea cadrelor didactice, a elevilor și părinților. În cele mai multe dintre situații a fost acordată consiliere psihologică pentru cazuri de neliniște, posibile atacuri de panică, teama de îmbolnăvire, probleme legate de sindromul epuizării profesionale și probleme legate de gestionarea timpului.
Psihologii îi sfătuiesc pe toți să comunice în această perioadă cu mai multă atenție, cu empatie și să identifice împreună soluții la problemele cu care se confruntă.

Post Author: Andreea Ilie

Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *