Liviu Dragnea: „Caraș-Severinul nu este doar un județ cu potențial turistic, are și un potențial economic uriaș”


Partidul Social Democrat are mari planuri pentru județul Caraș-Severin. Prezent sâmbătă la Conferința Extraordinară de Alegeri a PSD Caraș-Severin, Liviu Dragnea a vorbit și despre posibililele direcții de dezvoltare ale Banatului de munte, printre acestea numărându-se reindustrializarea.
Infrastrustura și reinsdustrializarea par să fie principalele obiective ale social-democraților pentru Banatul de munte. De altfel și polițicienii din Caraș-Severin au solicitat ca o arteră rutieră principală, fie sub forma unei autostrăzi sau a unui drum expres să treacă și prin partea aceasta de Românie, mai ales că aceasta figurează în masterplanul de transport al Guvernului.
„Deşi în masterplanul de transport este prevăzut un drum express care să traverseze judeţul Caraş-Severin, acesta nu a fost construit, încă. A început, din câte ştiu eu, dinspre Piteşti, spre Craiova. Eu sper să ajungă şi pe teritoriul judeţului nostru”, a afirmat Silviu Hurduzeu.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că pe lângă ce 1,2 miliarde de lei care s-au investit, sunt în curs de investiții, județul are nevoie de o infrastructură adecvată și a promis o serie de investiții în sănătate și în educație dar vede și o posbilă reindustrializare a Banatului de munte.
[Caraș-Severinul – n.a.] Este un județ care mai are nevoie de câteva lucruri importante, principalul obiectiv al Guvernului este o cale de acces importantă către județ. Cel puțin un drum expres. Trebuie să înceapă procedurile rapid, Caraș-Severinul nu este doar un județ cu potențial turistic, are și un potențial economic uriaș. S-a luat deja decizia de a face legătura între Uricani și Băile Herculane, care este un drum important, dar nu suficient. Investițiile în sănătate în județul Caraș-Severin vor începe să curgă. Vor fi investiții serioase în educație. Am stabilit cu doamna Jivan să avem o discuție despre un program de reindustrializare a județului!”, a declarat Liviu Dragnea.
Dragnea a subliniat că va purta discuţii cu preşedintele filialei judeţene a PSD, deputatul Luminiţa Jivan, despre un program de reindustrializare a judeţului, având în vedere că „judeţul Caraş-Severin este unul care a contribuit în mod important şi determinant la economia românească”.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*