Marcel Vela îi acuză pe polițiști că și-au creat legi favorabile


Marcel Vela le arată obrazul polițiștilor și sindicatelor din acest sector. Ministrul Afacerilor Interne s-a arătat contrariat de sistemul creat pentru a-i apăra pe angajații MAI care abuzează de puterea pe care o au.
Marcel Vela descoperă sistemul creat pentru apărarea polițiștilor, creat de oamenii legii și de sindicatele din sistem. Legile favorabile, conform ministrului Afacerilor Interne, le permit angajaților să scape de sancțiuni disciplinare dacă trec șase luni de la comiterea faptei. Ministrul atrage atenția că astfel de acte normative ar putea duce la grave abateri și chiar la abuz de putere din partea celor care ar trebui să vegheze la respectarea legii.
Am discutat cu cei de la audit, cu cei de Corpul de control al ministrului – de-a lungul timpului, poliţiştii şi sindicatele au avut grijă să-şi facă legi favorabile, adică dacă au trecut şase luni de la faptă, ea se clasează – mă refer la toate faptele pe care poliţiştii le fac, din punct de vedere administrativ sau disciplinar. A fost aşa, o prietenie în acest minister, ca să se tărăgăneze cercetarea şi concluziile Corpului de control, să fie propuse ministrului spre aprobare într-o comisie, exact la limita maximă a celor şase luni şi dacă au trecut cele şase luni, comisia a constatat şi a propus ministrului clasarea, pentru că au ieşit din termen”, a declarat, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.
Ministrul a dat exemplul chiar din Caraș-Severin în care o anchetă disciplinară a fost tărăgănată timp de șase luni și mai apoi a fost clasată.
Un inspector şef din România, a participat la o întâlnire de partid, cu probe. Corpul de control a fost sesizat, a tărăgănat controlul timp de cinci luni şi jumătate, în ultima parte a celei de-a şasea luni au propus ministrului să facă acea comisie de analiza controlului. Comisia s-a întâlnit în data de 9 şi a expirat termenul în data de 6, şi atunci ministrul n-a putut decât să claseze actul de control. Aşadar, un inspector şef de poliţie din România face acte de poliţie politică, se implică pe faţă cu probe, cu termene, şi tot politic, de la nivelul ministerului, este ţinut în palmă şi apărat, sau protejat. Este vorba de inspectorul de la Caraş-Severin. Ştiu acest lucru pentru că este judeţul din care provin şi ştiu că s-a întâmplat, din trecutul în care eu nu mă gândeam că o să ajung ministrul Afacerilor Interne şi când am întrebat Corpul de control, mi-a spus că s-a clasat cercetarea pentru că a expirat şi nu mai era în termen”, a mai precizat Marcel Vela.
Marcel Vela a mai precizat că nu este posibil ca oamenii care aplică legea şi care trebuie să respecte legea, ei să se protejeze cu alte legi favorabile. Acesta a mai specificat că va lucra pentru a schimba imaginea ministerului pe care îl conduce.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *